Caută
Close this search box.

Anchetă în cazul fetiţei puse să facă tumbe în faţa lui Dăncilă, la Simfonia Lalelelor

Au început anchetele în cazul fetiţei de 3 ani, pusă să facă tumbe în faţa premierului, la un eveniment din Argeş. Poliţiştii, dar şi reprezentanţii de la Protecţia Copilului fac verificări.

Profesoara care a încurajat-o pe copilă să facă exerciţiul nu poate fi însă sancţionată de Inspectoratul Şcolar, pentru că nu face parte din sistemul de învăţământ, potrivit digi24.ro.

Mădălin Zamfir, de la IPJ Argeş: „La nivelul IPJ Argeş au fost înregistrate peste 30 solicitări din partea cetăţenilor pentru a verifica modul de desfăşurare a evenimentelor”.

Plângeri au ajuns şi la Protecţia Copilului.

Adrian Macovei, director DGASP Argeş: „Noi am solicitat informaţii la Primăria Piteşti ca organizator al acestui eveniment la ISJ pentru că sunt şcolari şi preşcolari care au participat la parada Simfonia Lalelelor”.

Ana Stancu, purtător de cuvânt la Primăria Piteşti: „Într-adevăr, regretabil, dar nu ne putem pronunţa mai mult de atât”.

Jianu Eugenia, inspector general adjunct la ISJ Argeş: „Doamna este instructor de fitness şi gimnastică la un club privat, neavând nici o legătură cu procesul de învăţământ din Argeş. Personal nu am fost de acord cu acţiunea dânsei. Mi s-a părut că a pus în pericol integritatea fizică a copilului”.

Inspectoratul Şcolar a cerut şi opinia Federaţiei Române de Gimnastică ritmică, în legătură cu exerciţiul pe care fetiţa de 3 ani l-a făcut în faţa premierului. Sesizări în acest caz au ajuns inclusiv la Avocatul Poporului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri