Caută
Close this search box.

Apple va renunţa la parteneriatul cu Intel şi îşi va produce propriile procesoare pentru MacBook şi iMac

Compania Intel nu se află într-o perioadă prea bună. Rivalii de la AMD au recuperat rapid teren, prin lansarea gamei Ryzen, procesoare de calitate apropiată dar mai ieftine, iar vânzările încep să scadă din ce în ce mai mult. După toate aceste veşti proaste, Intel mai primeşte una. Apple ar putea renunţa la parteneriatul care durează de peste zece ani

În prezent, laptopurile şi desktopurile produse de compania din Cupertino integrează procesoare fabricate de Intel, însă, începând cu 2020, această situaţie s-ar putea schimba. Conform unor surse din piaţă, Apple îşi va produce propriile procesoare, pentru ca produsele să funcţioneze într-o sinergie chiar mai bună decât în prezent. Practic, ar copia modelul folosit la iPhone, acolo unde Apple îşi produce singură procesaorele din seria ”A”.

Intel a avut de suferit la bursă după raportul publicat de Bloomberg, acolo unde a scăzut cu 9,2 procente. În plus, 5% dintre încasările anuale ale Intel veneau chiar de la Apple, ceea ce înseamnă că pierderea producătorului de chipseturi este cu atât mai semnificativă.

De asemenea, dacă va renunţa la procesoarele fabricate de Intel, Apple îşi va putea face propriile socoteli în ceea ce priveşte calendarul lansărilor. Până acum, compania din California trebuia să îşi planifice produsele în funcţie de rapiditatea cu care Intel lansa game noi. Tot procesul prin care Apple va migra către procesoarele proprii se va face treptat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri