Caută
Close this search box.

Atac armat în Belgia: patru victime raportate în urma unui atac din Liege

Un pistolar a ucis doi ofițeri de poliție și un trecător, marți înainte de a fi împușcat în centrul orașului belgian Liege, informează Reuters. Autoritățile au declarat că terorismul nu poate fi exclus ca motiv

Ziarul „La Libre Belgique” a citat o sursă de poliție spunând că pistolarul a strigat Allahu Akbar – „Dumnezeu este cel mai mare” – iar RTBF (radiodifuzor public) a spus că anchetatorii credeau că atacatorul ar fi avut un motiv terorist. Acesta a luat inițial o femeie ostatică la un moment dat în timpul atacului.

Centrul național de criză antiteroristă, pe care Ministrul de Interne, Jan Jambon, a spus-o pe Twitter, a monitorizat situația, a declarat că terorismul nu poate fi exclus ca motiv, deși se uita și la alte motive posibile. „Acesta (terorismul) este una dintre întrebările de pe masă, dar pentru moment toate scenariile sunt deschise”, a declarat un purtător de cuvânt al centrului de criză.

Alți doi polițiști au fost răniți, a spus agenția de știri Belgia. Un purtător de cuvânt al procuraturii din Liege a confirmat că doi polițiști au fost împușcați și că pistolarul a fost „neutralizat”, dar nu au putut confirma alte detalii.

Imaginile de pe rețelele de socializare au arătat că oamenii bâjbâiau pentru siguranță pe bulevardul central Avrée din Liege, sunete și sirene fiind auzite în fundal.

Liege, un oraș industrial aproape de granița cu Germania într-o regiune de limbă franceză, a fost scena unei împușcături și în 2011, când un pistolar a ucis patru persoane și a rănit mai mult de alte 100 de persoane înainte de a-și întoarce arma.

Belgia a fost în alertă ridicată, deoarece o celulă de stat islamică bazată la Bruxelles a fost implicată în atacuri asupra Parisului în 2015, în care au fost ucise 130 de persoane și Bruxelles în 2016, în care 32 au decedat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri