Caută
Close this search box.

Atacul de la Liege: Bărbatul, tocmai ieşit din închisoare, ar fi strtigat Allah Akbar, apoi a împuşcat doi polţişti şi un civil

Atac armat în Belgia: doi polițiști și un civil au fost uciși  în orașul Liege de un bărbat înarmat cu doua pistoale. Atacatorul ar fi strigat „Allah Akbar” și a deschis focul, arată Digi24.

Doi polițiști și un civil au fost uciși în orașul Liege, din Belgia, după ce un bărbat i-a împușcat. Atacatorul luase o femeie ostatică și a fost ulterior împușcat mortal de forțele de ordine, relatează RTBF.

Atacatorul, Benjamin Hermans, avea 36 de ani și era originar din Rochefort, scrie Sudinfo.be. El era îmbrăcat din cap până în picioare în negru și avea 2 pistoale. Fusese eliberat luni din închisoare. Potrivit RTBF, el s-ar fi radicalizat în timpul petrecut în penitenciarul din Lantin.

sursa foto: metro.co.uk

UPDATE: Atacatorul de la Liege a dezarmat poliţişti şi a folosit armele în atacul armat, a anunţat marţi procuratura belgiană, relatează AP.

Bărbatul s-a apropiat de doi ofiţeri de poliţie, din spate, înarmat cu un cuţit şi i-a înjunghiat de mai multe ori, a declarat un purtător de cuvânt al procuraturii Philippe Dulieu.

Atacatorul ”le-a luat apoi armele. El a folosit armele împotriva ofiţerilor, care au murit”, a declarat Dulieu.

El a împuşcat după aceea mortal un bărbat în vârstă de 22 de ani, aflat într-un vehicul în apropiere, a spus purtătorul de cuvânt.

Benjamin Hermans a fost arestat în trecut pentru furt, distrugerea proprietății publice și pentru posesie de droguri. Pentru că arăta un comportament deosebit de violent, judecătorii l-au condamnat la închisoare printre altele și pentru trafic de droguri.

Procurorii belgieni îi întocmiseră și un profil psihologic, conform căruia bărbatul era „instabil”. De asemenea, autoritățile mai știu despre el că avusese o copilărie „dificilă” și că nu mai vorbea cu familia sa.

Luni seara, polițiștii au pornit pe urmele sale pentru o infracțiune minoră comisă în apropiere de Luxemburg. Atacul armat din Liege a urmat după ce bărbatul a fost oprit la un control al poliției, a intrat în conflict cu ofițerii și a sustras un pistol cu ajutorul unui cutter.

Nu există încă absolut nicio confirmare a faptului că incidentul ar avea vreo legătură cu terorismul”, a declarat Yves Stevens de la centrul de criză, pentru AP.

Dosarul a fost încredinţat parchetului federal, competent în domeniul terorismului.

Există elemente care merg în direcţia unui act terorist”, a justificat pentru AFP Eric Van Der Sypt, un purtător de cuvânt al parchetului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri