Caută
Close this search box.

Augustin Lazăr prelungeşte cu şase luni mandatul lui Horodniceanu la şefia DIICOT

daniel horodniceanu

Daniel Horodniceanu, şef al DIICOT până în 19 mai a primit delegare pentru încă şase luni pentru această funcţie, măsura fiind luată de procurorul general Augustin Lazăr.

daniel horodniceanu

Măsura este importantă în contextul în care plângerea penală depusă de liderul PNL, Ludovic Orban, pe numele premierului Viorica Dăncilă a ajuns la DIICOT, după ce Parchetul General și-ar fi declinat competența.

Procedural, este vorba despre delegare pe funcţie, măsură care poate fi prelungită din şase în şase luni până la 3 ani.

Plângerea penală ajunge la DIICOT în contextul în care Direcția se află în plin proces de schimbare a conducerii, după ce ministrul Justiției, Tudorel Toader, a decis să nu-l propună pentru un nou mandat pe actualul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu. În schimb, șeful MJ l-a propus pe procurorul Oliver Felix Bănilă.

„Nu am înțeles exact criteriile după care s-a făcut evaluarea. E o preluare politică a DIICOT. O să văd proiectul de management al contracandidatului meu. Colegii mei nu s-au prezentat la concurs pentru că am concurat eu și au considerat că e nevoie de continuitate. Dacă nu ai făcut parte dintr-o structură e foarte dificil să o conduci”, a declarat Horodniceanu, după anunțul lui Toader, potrivit digi24.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri