Caută
Close this search box.

Aveți prin casă astfel de papuci? Motivul terifiant pentru care ar trebui să-i aruncaţi cât mai repede

Multă lume cumpără astfel de papuci, în special la plajă, considerând că materialul din care sunt făcuți este unul comod și inofensiv. Adevărul este însă altul și a ieșit de curând la iveală.

Un studiu realizat în Germania, arată faptul că saboții din plastic conțin un număr mare de substanțe cancerigene, care ar putea pune pe cel care îi poartă la un risc crescut de cancer.

Pentru acest studiu au fost luate zece modele diferite de astfel de papuci de plastic de la companii diferite, dar cunoscute pe piață și au fost testate în laborator, potrivit Dailybreak.ro.

De altfel moda papucilor de acest gen, (care poartă numele de crocși- modelul original fiind produs de compania Crocs) nu a trecut încă, copiii în mod special alegând un astfel de model.

Rezultatele analizelor de laborator i-a uimit până și pe cercetători: hidrocarburile aromatice policiclice (HAP), erau prezente în 6 din cele 10 modele testate.

Aceste hidrocarburi se găsesc în uleiuri, cărbuni și gudroane, și sunt adesea produși secundari rezultați la arderea combustibililor, fiind materiale cancerigene care, în cazul în care sunt absorbite de organism pot induce mutații în celule. Ele sunt extrem de periculoase dacă sunt inhalate, dar pot, de asemenea, fi absorbite și prin piele.

Pe de altă parte, s-a descoperit că modelul original al acestui model de sabot, realizat de compania Crocs, nu conțineau nici o astfel de hidrocarbură cancerigenă, însă s-a găsit în compoziția materialului lor cel puțin 4 solvenți alergici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri