Cel puţin şapte parlamentari de la mai multe formaţiuni au semnat adeziuni la PSD, în faţa preşedintelui partidului, Liviu Dragnea, susţine primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Comentând plecarea mai multor social-democraţi la partidul fondat de fostul premier Victor Ponta, Gabriela Firea a spus că PSD trece printr-un episod mai neplăcut în istoria sa, dar nu este o dramă. „Şi în viaţa privată, şi în cea profesională îi apreciez pe oamenii care ştiu să treacă împreună peste anumite greutăţi şi nu dezertează, nu trădează. Nu este o foarte mare bucurie atunci când afli că parlamentari pleacă de la un partid la altul, dar, din nefericire, suntem puşi în această situaţie. Foşti colegi de-ai noştri care astăzi erau numai zâmbete, erau de o veselie generală că se coalizează cu opoziţia să dea jos un guvern PSD-ALDE – e de neimaginat şi la nivel uman şi politic – şi atunci este normal ca nici noi să nu stăm cu mâinile în sân privind la această tragicomedie. Mai mulţi parlamentari au semnat în biroul preşedintelui adeziunea la PSD. Eu ştiu de şapte, poate vor fi mai mulţi”, a declarat Firea, afirmând că în zilele următoare Liviu Dragnea va face anunţul.

Conform informaţiilor deţinute de MagnaNews, Valeriu Steriu și alți patru parlamentari PMP au semnat adeziunile. Traian Băsescu, liderul PMP, a denunţat deja fuziunea cu UNPR şi a anunţat că se va retrage din politică la terminarea mandatului de senator, în 2020. Singura lui miză din acest moment este de a o scăpa pe Elena Udrea de puşcărie, motiv pentru care este decis să facă orice sacrificiu pentru a-l menţine pe Liviu Dragnea la putere. În aceste condiţii, este aproape imposibil ca opoziţia să reuşească să determine căderea guvernului condus de Vasilica Viorica Dăncilă. Valeriu Steriu va face anunțul după ce se va întoarce Liviu Dragnea din Elveția.

180 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here