Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, sare în apărarea premierului Viorica Dăncilă şi îl atacă din nou pe preşedintele Klaus Iohannis, afirmând: „Administraţia Prezidenţială nu este ceea ce ar trebui să fie”.

Dan afirma că lui Dăncila i s-ar fabrica „o situaţie penală”, referindu-se la plângerea depusă de liderul PNL Ludovic Orban împotriva premierului şi a lui Liviu Dragnea.

Apoi, ministrul de Interne l-a catalogat pe Ludovic Orban drept o slugă, fiind în acelaşi ton cu şeful ei de partid.

Acum doua zile, Liviu Dranea, liderul PSD, afirmase că „Orban e o unealtă jalnică, nu mintea lui a gândit asta”, referindu-se la plângera penală pe care liberalul i-a facut-o lui Dăncilă.

Tot în urmă urmă cu dou zile, într-o intervenție la România TV, consemnată de Agerpres, Carmen Dan a declarat: “E clar că am ajuns într-un moment în care nivelul de compromis pe care din păcate îl forţează preşedintele României arată, iată, încă o dată, că ne întoarcem într-un moment în care anomalii de tip ‘modus operandi’ sunt, de fapt, cele care conduc fără echivoc România”.

Întrabată acum dacă PSD ia în calcul suspendarea preşedintelui Iohannis, Carmen Dan a spus că „este o decizie care se va lua în partid„.

„Trăim acelaşi film pe care îl cunoaştem şi constat că premierului i se fabrică o situaţie penală. Constatăm cu surprindere că ar putea face obiectul unui dosar penal. Nu e în regulă. Cred că liderul PNL (Ludovic Orban) care s-a gândit la această strageie nu e altceva decât o slugă. Îmi pare rău că există acest derapaj şi că instituţiile importante, Guvernul, Administraţia Prezidenţială, Parlamentul, nu sunt într-o uniune măcar când vorbim de interesul comun, cetăţeanul”, a declarat ministrul Carmen Dan, aflată într-o vizită în judeţul Dâmboviţa, conform News.ro.

Ea a mai afirmat că Administraţia Prezidenţială nu este ceea ce ar trebui să fie.

„Din păcate, constatăm cu îngrijorare că Administraţia Pezidenţială nu este ceea ce ar trebui să fie. Cred că e o constatare pe care o putem face toţi dacă suntem atenţi în plan politic şi social”, a mai spus ministrul de Interne.

”Reacție rapidă a PSD la plângerea penală”

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a depus joi o sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) împotriva premierului Viorica Dăncilă, acuzând-o de uzurparea funcţiei, prezentarea cu rea-credinţă de informaţii preşedintelui României, înaltă trădare şi divulgarea de informaţii secrete de stat, în legătură cu Memorandumul adoptat de Guvern privind mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Plângerea îl vizează şi pe liderul PSD, Liviu Dragnea, acuzat de divulgarea de informaţii secrete de stat, după ce a făcut publice informaţiile referitoare la Memorandumul pe tema mutării ambasadei.

Liviu Dragnea, liderul PSD, a calificat plângerea drept ”o tentativă de lovitură de stat”, ”o acţiune violentă, nedemocratică, neconstituţională a lui Iohannis şi a celor care îl susţin de a bloca un Guvern” şi a afirmat că orice persoană care susţine acest demers va fi complice la diferite infracţiuni.

Potrivit unui document intitulat ”Reacție rapidă la plângerea penală la adresa premierului Dăncilă”, liderii PSD din Bucureşti şi din ţară ar fi instruiți să susțină că demersului președintelui PNL face parte dintr-un plan al președintelui Klaus Iohannis de a înlătura Guvernului PSD.

”Asistăm la repetarea unui mod de operare, care a fost aplicat în 2015, când a fost demis premierul Victor Ponta. Atunci Klaus Iohannis a cerut, de mai multe ori (de 5 ori), demisia premierului. Tot atunci a fost inițiat un demers pentru începerea urmării penale a premierului. La scurt timp după aceea, ”a trebuit să moară oameni” pentru ca Guvernul să fie schimbat. Acel film se repetă astăzi, respectându-se același scenariu, punct cu punct. Și în 2015, și acum, președintele Iohannis a dorit și dorește să dea jos o guvernare legitimă, votată în alegeri de majoritatea românilor, o guvernare care produce creștere economică și mai mulți bani în buzunarele românilor”, se arată în documentul primit de comunicatorii PSD, conform g4media.ro, care susţine că a primit documentul pe surse.

120 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 4 =