Caută
Close this search box.

Carmen Dan cere «demisia de onoare» a lui Kovesi, iar manifestanții acuză că ministrul a pus jandarmii să-i amendeze

În timp ce manifestanții din Piața Victoriei, care o suțin pe șefa DNA, o acuză pe Carmen Dan că le dă ordine jandarmilor să-i amendeze, ministrul de Interen cere demisia lui Kovesi, care ar fi, în opinia ei, „un gest de onoare”.

„Deciziile Curţii Constituţionale sunt obligatorii. Mă aştept ca preşedintele României să ţină cont de decizia Curţii Constituţionale, pentru că până la urmă preşedintele României este garantul Constituţiei”, a declarat Carmen Dan, ministrul de Interen.

– Consideraţi că preşedintele ţării va trage de timp? au întrebat-o jurnaliștii.

Carmen Dan, citată de Digi 24: „Mi-aş dori să nu se întâmple acest lucrul acesta şi mi-aş dori să dea dovadă de responsabilitate şi să procedeze în consecinţă”, a răspuns ministrul de interne.

– Laura Codruţa Kovesi, șefa DNA, ar trebui să demisioneze? au mai vrut să știe ziariștii.

Carmen Dan: „E un gest de onoare, aş zice eu. E o analiză proprie pe care unii dintre noi aşteaptă să o facă. Oricum, există această decizie, oricum ştim că este obligatorie şi aşteptăm de la preşedintele României să o respecte”.

 

Curtea Constituţională a admis ieri sesizarea Guvernului privind un conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei şi preşedintele Klaus Iohannis şi între Guvern şi preşedinte, ca urmare a respingerii de către şeful statului a cererii de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Protestatarii din Piața Victoriei, care o suțin pe Laura Kodruța Kovesi, șefa DNA, l-au acuzat pe Sebastian Cucoş, Comandantul Jandarmeriei Române, că primeşte ordin de la Carmen Dan, ministrul de Interne, să îi amendeze pe oamenii din Piaţa Victoriei şi i-au cerut să înceteze cu seria de amenzi abuzive.

Unul dintre manifestanţi i-a reproşat comandantului Jandarmeriei că forţele de ordine îi „vânează” pe protestatari, amintind de un moment în care abia ajunsese în Piaţa Victoriei şi a auzit în casca unui jandarmi numele său, conform News.ro.

Sebastian Cucoş s-a aflat miercuri seară în Piaţa Victoriei din Capitală, acolo unde mii de oameni au protestat după decizia Curţii Constituţionale privind existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei şi preşedintele Klaus Iohannis, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri