Caută
Close this search box.

Ce a ajuns să facă un fost mare fotbalist al Turciei

Unul dintre cei mai celebri foști colegi ai lui Hagi și Gică Popescu la Galatasaray este Hakan Sukur (46 de ani), unul dintre cei mai valoroși atacanți din istoria fotbalului turc, omul care a jucat nu mai puțin de 112 meciuri si a marcat 51 de goluri pentru nationala Semilunei, cucerind și 8 titluri de campion al Turciei, 6 cupe si, cel mai important rezultat, câștigând și Cupa UEFA.

Ei bine, tot el, Hakan Sukur, a ajuns să fie considerat un trădător în țara sa de către regimul preşedintelui Erdogan. Sukur renunțat definitiv la fotbal în 2008 și a intrat în politică, reuşind să ajungă până în Parlament. După o lungă perioadă în care nu s-a mai știut nimic de el, presa turcă l-a descoperit pe Hakan Sukur tocmai în Palo Alto, Callifornia.

După ce, iniţial, el fusese prieten şi aliat politic al lui Erdogan, el a decis ca în 2015, cu un an înainte de puciul din Turcia, să fugă în SUA cu familia. Imediat, a fost dec larat advesar al regimului și i s-a emis un mandat de arestare, tatăl său a fost închis, iar casele şi conturile confiscate.

Așa s-a ajuns ca Sukur să nu se mai poate întreţine cu familia şi să fie nevoit a se angaja la o patiserie din Palo Alto, cu specific turcesc și grecesc. Patiseria se află exact în mijlocul  zonei locuite de bogații din Sillicon Valley, la doi pași de Stanford University, pe care acum Hakan Sukur o manageriază.

„Aş fi trăit o viaţă bună şi aş fi devenit ministru dacă jucam jocul aşa cum îmi cereau ei. Dar acum vând cafea. După ce am plecat din Parlament am început să am probleme în afaceri. Apăreau probleme în orice îmi doream să fac. M-am gândit că poate ar trebui să iau o pauză, poate lucrurile o să se liniştească.

Am vrut ca familia mea să fie liberă, să fim oameni independenţi. Copiii mei erau trataţi diferit în Turcia pentru că acolo sunt faimos. Am vrut ca ei să meargă în alte ţări, să înveţe culturi noi, să întâlnească oameni diferiţi. Ăsta a fost motivul pentru care am venit aici.

Aici LeBron James poate să spună ce vrea despre preşedinte sau guvern. Poţi să spui orice. La mine în ţară, dacă spui ceva este o problemă.

Am deja câţiva investitori. Dar acum oamenii se tem să fie văzuţi cu mine. Dar sunt deschis să lucrez cu investitori americani şi oameni din sport. Simt că pot să aduc ceva aici. Am multe relaţii în Europa şi în jurul lumii. Cred că pot să aduc multe”, a declarat recent fostul golgeter Hakan Sukur. (foto thenational.ae)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri