Grupul Volkswagen şi-a sfătuit clienţii să nu folosească o anumită parte din bancheta din spate. Germanii cheamă în service 410.000 de maşini, informează News.ro. Vânzările Volkswagen pe plan global, în creștere cu 8%

volkswagen

În anumite cazuri, precum ”schimbarea bruscă a benzilor, cu cinci persoane la bord”, încuietorile centurilor ”se pot suprapune”. Centura scaunului din stânga ”se poate deschide”, avertizează grupul într-un comunicat.

O soluţie care necesită intervenţia unui tehnician ”a fost concepută”, anunţă grupul. Acesta îşi ”sfătuieşte clienţii să nu folosească scaunul din mijloc din spate”, atât timp cât nu este efectuată reparaţia.

Sute de mii de maşini Volkswagen vizate

Potrivit agenţiei germane DPA, problema vizează 219.000 Volkswagen Polo de ultimă generaţie. De asemenea, 191.000 de automobile marca spaniolă Seat din seriile Ibiza şi Arona.

Întreprinderea cu 12 mărci – cel mai mare constructor de automobile din lume – îşi va contacta clienţii vizaţi ”în scurt timp”, precizând că, în afara acestei defecţiuni, ”maşinile vizate pot circula în deplină securitate”.

Această chemare are loc după o săptămână de veşti proaste pentru Volkswagen. Audi, o marcă a grupului, a anunţat marţi că şi-a întrerupt livrarea către clienţi a vehiculelor din modelele A6/A7 după ce a descoperit noi ”nereguli” la moatoarele diesel.

Înapoi la Dieselgate

Presa germană a scris marţi că noul conducător al VW, Herbert Diess, a cooperat cu justiţia americană în ancheta cu privire la scandalul motoarelor diesel trucate, obţinând garanţii persoanle.

Guvernul german a aprobat miercuri o lege care permite proceduri colective ale consumatorilor vizând întreprinderi, la timp pentru a permite recursuri contra VW în cadrul „Dieselgate”.

Volkswagen a recunoscut în toamna lui 2015 că a echipat 11 milioane dintre maşinile sale diesel cu un program informatic în măsură să falsifice rezultatul testelor împotriva poluării şi să ascundă emisiile care depăşesc uneori de până la 40 de ori normele autorizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 6 =