Caută
Close this search box.

Ce se întâmplă dacă pui cutia de lapte pe uşa frigiderului? Nouă din zece oameni habar nu au asta

Primul lucru pe care îl faci când ajuni acasă de la cumpărături este să pui cutia cu lapte în frigider. Dar nu oriunde, ci în compartimentul de pe uşă.

Ei bine, se pare că acest obicei este total greşit. De ce? Specialiştii spun că acolo temperaturile oscilează iar laptele se acreşte mai repede.

În loc de uşa frigiderului, păstrează-l cât mai în centru.
Nu mai pastrati laptele in raftul de pe usa frigiderului si nu mai puneti painea pe frigider! Se pare ca pana si aceste mici amanunte pot fi esentiale pentru prospetimea si siguranta alimentelor. Iata cum trebuie asezata corect mancarea in frigider:

Pastrarea prospetimii alimentelor pentru mai mult timp si reducerea cazurilor de toxiinfectie alimentara depind foarte mult de modul in care asezam mancarea in frigider, potrivit businessinsider.com, citat de Mediafax.

Iata cum trebuie sa aranjam alimentele in frigider:

– pe raftul de sus, unde temperatura are cele mai mici variatii, aseaza branzeturile, untul, iaurturile si ciocolata.

– pe raftul din mijloc se aseaza caserolele cu carne gatita;

– pe raftul de jos, unde avem temperatura cea mai scazuta, se aseaza cutiile cu lapte, ouale, caserolele cu fructe de mare, pachetele cu carne cruda.

In sertare, acolo unde exista un anumit nivel de umiditate, pastram verdeturile. Unele fructe si legume emit etilena, care poate accelera procesul de degradare a alimentelor, astfel ca ele trebuie pastrate separat, asigurand un nivel redus de umiditate.

In spatiile de depozitare amplasate pe usa frigiderului, unde temperatura este mai ridicata, putem aseza sucul de fructe, maioneza, mustarul, sosurile, muraturile.

Când aşezăm carnea în frigider, aceasta trebuie să aibă ambalajul intact. Pentru o păstrare îndelungată aceasta trebuie ţinută în congelator. Pâinea nu poate fi păstrată mai mult de trei luni congelată.

Pâinea sau vinul nu trebuie aşezate deasupra frigiderului. Căldura emanată din spatele frigiderului va duce la alterarea acestora.

Temperatura în frigider trebuie menţinută la 4 grade Celsius, iar în congelator la aproximativ -17 grade.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri