Organismul nostru este făcut să funcționeze în mod echilibrat, iar latura sexuală face și ea parte dintr-o viață normală.

Ce ne facem însă când ne lovim de o pauză de relație sau pur și simplu de lipsa activităților intime?

Se pare că există câteva modificări ce apar în corpul nostru, dar de care nu e cazul să ne speriem.

1. Nu trebuie să te temi că vei deveni „mai strâmtă” – zona intimă nu se modifică și nici nu vei redeveni virgină. Mușchii nu mai sunt obișnuiți să se relaxeze așa cum o făceau în cazul unui orgasm, însă își vor recăpăta tonusul imediat ce îți vei relua programul normal.

2. Sistemul tău imunitar devine mai sensibil – se cunosc deja beneficiile activităților sexuale regulate în ceea ce privește sănătatea fizică, deci în perioada de repaos vei fi expusă infecțiilor.

3. Nivelul libidoului scade – aici părerile sunt împărțite. Unii consideră că din contră, lipsa unei activități sexuale poate duce la o mai mare tentație și nicidecum la o scădere a „poftei”.

4. Vei deveni mai stresată – se pare că lipsa acestei detensionări ne determină să facem față mai greu momentelor dificile de zi cu zi.

5. Sănătatea cardio-vasculară are și ea de suferit – nu trebuie însă să disperați. Puteți combate efectele lipsei de intimitate cu sport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 5 =