Caută
Close this search box.

Cernăuţi: Ziua Naţională a Portului Tradiţional din România

cernăuţi

Ziua Naţională a Portului Tradiţional din România s-a sărbătorit astăzi, în cea de-a doua duminică din luna mai. Pentru marcarea acestei zile, mii de oameni din întreg Cernăuţi, dar şi din alte zone ale Ucrainei, s-au adunat la Centrul Cultural Român “Eudoxiu Hurmuzachi”, informează România Actualităţi.

România trebuie să aibă o reacție fermă la abuzurile împotriva minorității românești din Ucraina

Ei s-au adunat pentru a participa la cea mai mare paradă a portului tradiţional românesc, transmite corespondentul Radio România la Cernăuţi. Manifestările au debutat cu parada costumului popular românesc. Ploaia nu a reuşit sa fie un impediment in desfășurarea activităților.

La Cernăuţi, ansambluri folclorice din satele româneşti

La evenimentul de la Cernăuţi pe lângă simpli cetăţeni, au fost prezente şi ansambluri folclorice din satele românești.

Elena Nandriș, primarul comunei Mahala, regiunea Cernăuţi, a precizat ca acest eveniment a reușit promovarea peste hotare a valorilor tradiționale care ne definesc identitatea și cultura precum și a oamenilor săi minunați.

Respinsă de către Senat în decembrie 2014, propunerea legislativă a fost adoptată de Camera Deputaţilor, ca for decizional, la 22 aprilie 2015.

Legislaţţie

Legea 102/2015 privind instituirea acestei zile, publicată în Monitorul Oficial din 13 mai 2015, prevede ca această zi să prilejuiască organizarea de evenimente cultural-artistice, sociale şi educative, prin care să „se evidenţieze valorile inestimabile pe care le reprezintă costumele tradiţionale specifice fiecărei zone”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri