Caută
Close this search box.

Comercianţii vor putea da bani cash din contul de card al clientului

comercianţii

Se apropie momentul de la care comercianţii vor putea fi solicitaţi de cei care au card, dacă au un terminal de plată, să le elibereze sume de bani. Totul – în limita a 200 de lei. Aşa-numita lege cashback a intrat în vigoare de ceva vreme, informează România Actualităţi.

Marii comercianți aruncă anual 2,2 milioane tone de alimente la gunoi, pentru profit

Abia de la 1 iulie va putea să funcţioneze efectiv retragerea de numerar direct de la comercianţi, în speţă de la cei a căror cifră de afaceri depăşeşte echivalentul a 10.000 de euro, care au obligaţia de a accepta plata cu cardul.

Comercianţii aplică Legea cashback de la 1 iulie

George Anghel, directorul executiv al Asociaţiei de Plăţi Electronice din România: Toată componenta de cashback se va aplica din iulie, pentru că am reuşit, împreună cu autorităţile, să luăm de termen de graţie în care toată industria să se pregătească pentru acest pas. În măsura în care acel comerciant are afişat serviciul la intrare, ar trebui să vă satisfacă această cerere.

Pe de altă parte, Ruxandra Avram, director de direcţie în cadrul BNR, crede că nu ar trebui să avem aşteptări exagerate de la implementarea acesteri măsuri, mai ales în zona rurală, pentru că legea spune că aceste eliberări de numerar se vor face în limita sumelor disponibile ale comerciantului.

Nimeni nu o să dea cash

Ruxandra Avram: Nu o să dea nimeni cash. Cât cash credeţi că există, în condiţiile în care încă se vinde cu caietul? Şi nu în mediul rural, şi în mediul urban, din păcate, se mai vinde pe caier. Deci, să nu ne aşteptăm, după părerea mea, la nişte mişcări din astea fabuloase; sau faptul că vedem sigla posibilităţii utilizării serviciului de cashback înseamnă că chiar putem utiliza.

Pe parcursul anului trecut, numărul de carduri în circulaţie a crescut cu peste 470.000 de unităţi, însă asta nu înseamnă că a crescut numărul celor care deţin un astfel de instrument de plată, ci mai degrabă că cei care aveau unul sau două carduri acum deţin trei sau chiar patru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri