Caută
Close this search box.

Coreea de Nord vrea un culoar aerian spre Coreea de Sud

coreea de nord

Coreea de Nord a înaintat o propunere Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale (OACI) pentru deschiderea unui culoar aerian spre Coreea de Sud, a transmis vineri această agenţia specializată a ONU, conform România Actualităţi.

Schimbare de fus orar: Coreea de Nord și-a resetat fusul orar cu cel al Coreei de Sud

Această solicitare pentru introducerea de „servicii de circulaţie aeriană” între Phenian şi oraşul sud-coreean Incheon, în apropiere de Seul, a fost primită în februarie la sediul regional al OACI din Thailanda, conform unui e-mail al agenţiei transmis către AFP.

Coreea de Sud analizează solicitarea din Coreea de Nord

Cu sediul la Montreal, OACI a retransmis această propunere Biroului Aviaţiei Civile din Coreea de Sud, subliniindu-şi „dorinţa de a facilita şi susţine discuţii suplimentare” pe acest subiect.

Autoritatea aviaţiei civile din Coreea de Sud „examinează în acest moment” propunerea Coreei de Nord, conform textului OACI.

O misiune a OACI se va deplasa „săptămâna viitoare” în Coreea de Nord pentru a discuta în detaliu despre acest proiect de culoar aerian.

Această misiune va fi condusă de directorul pentru regiunea Asia-Pacific al OACI, Arun Mishra, şi de directorul Biroului Navigaţiei Aeriene, Stephen Creamer.

Ar urma un summit

Summitul recent dintre liderul nord coreean Kim Jong Un şi preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a simbolizat un dezgheţ diplomatic în Peninsula Coreeană după ani de tensiuni privind programele nuclear şi balistic ale regimului de la Phenian.

În următoarele săptămâni ar urma să aibă loc un summit între preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri