Caută
Close this search box.

Dacă ai apăsat acest buton pe Facebook, eşti spionat. Vezi dacă şi tu eşti printre cei urmăriţi

Facebook pretinde că vrea să te protejeze pe internet, dar probabil până acum ți-ai dat seama că n-ar trebui să ai încredere în platformă.

Facebook a introdus o nouă funcție în aplicația de mobil prin care vrea să te ajute, dar ajutorul e o sabie cu două tăișuri. Dacă navighezi în setările aplicației de mobil și dai scroll până la final, vei vedea opțiunea Mobile Data. Aici vei fi informat că poți instala o aplicație care să-ți protejeze datele personale și să te ajute să nu-ți consumi tot internetul. Mai departe, vei fi redirecționat către Google Play, de unde poți descărca și instala aplicația ”Protect Free VPN+Data Manager”, de la Onavo.

Ei bine, nu vrei să faci asta. Onavo este un VPN, iar în teorie, acesta criptează tot traficul de internet și îl trimite printr-un server dedicat, pentru a te proteja atunci când navighezi pe web. Poți chiar să vezi conținut restricționat în anumite regiuni sau poți să te conectezi liniștit la Wi-Fi-uri publice.

Problema cu Onavo este că nu e doar o aplicație terță pe care Facebook ți-o recomandă din bunăvoință și pentru că lui Mark i-ar păsa prea mult de tine. Onavo a fost cumpărată de Facebook în 2013, cu scopul de a aduna date personale ale utilizatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri