Facebook pretinde că vrea să te protejeze pe internet, dar probabil până acum ți-ai dat seama că n-ar trebui să ai încredere în platformă.

Facebook a introdus o nouă funcție în aplicația de mobil prin care vrea să te ajute, dar ajutorul e o sabie cu două tăișuri. Dacă navighezi în setările aplicației de mobil și dai scroll până la final, vei vedea opțiunea Mobile Data. Aici vei fi informat că poți instala o aplicație care să-ți protejeze datele personale și să te ajute să nu-ți consumi tot internetul. Mai departe, vei fi redirecționat către Google Play, de unde poți descărca și instala aplicația ”Protect Free VPN+Data Manager”, de la Onavo.

Ei bine, nu vrei să faci asta. Onavo este un VPN, iar în teorie, acesta criptează tot traficul de internet și îl trimite printr-un server dedicat, pentru a te proteja atunci când navighezi pe web. Poți chiar să vezi conținut restricționat în anumite regiuni sau poți să te conectezi liniștit la Wi-Fi-uri publice.

Problema cu Onavo este că nu e doar o aplicație terță pe care Facebook ți-o recomandă din bunăvoință și pentru că lui Mark i-ar păsa prea mult de tine. Onavo a fost cumpărată de Facebook în 2013, cu scopul de a aduna date personale ale utilizatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 7 =