Caută
Close this search box.

Dăncilă a anunţat vizita Papei, dar Vaticanul nu o confirmă. Nunţiul Apostolic: Doar după ce Suveranul Pontif şi preşedintele vor stabili asta

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că l-a invitat pe Papa Francisc în România.

Suveranul Pontif ar fi spus, conform premierului român, că „la începutul anului viitor va veni”, însă comunicatul Vatican nu anunţă aşa ceva.

Legat de acest subiect, Francis Doboş, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucureşti, face mai multe precizări, la cererea Nunțiului Apostolic în România.

L-am invitat pe Papă în România şi mi-a răspuns că la începutul anului viitor va veni în România„, a declarat Viorica Dăncilă la Antena3.

Vizita Papei în România, scrie Francis Doboş pe pagina sa de Facebook.

Nunțiul Apostolic în România, E.S. Miguel Maury Buendía, m-a rugat să fac o precizare pentru presă:

Când se va stabili vizita Papei Francisc în țara noastră, anunțul acesteia va fi făcut simultan de cele două părți: Statul Vatican și Președinția României.

Comunicatul de azi al Sf. Scaun nu face vreo referire la viitoarea vizită, arată Doboş.

________________

COMUNICAT al Biroului de Presă al Vaticanului
Audienţa Primului Ministru al României, 11.05.2018
[B0340]

Astăzi Sfântul Părinte Francisc a primit-o în audienţă pe E.S. Dna Viorica Dăncilă, Primul Ministru al României, care ulterior s-a întâlnit cu Eminenţa Sa Card. Pietro Parolin, Secretar de Stat, însoţit de Excelenţa Sa Mons. Paul Richard Gallagher, Secretar pentru Relaţiile cu Statele.

În decursul discuţiilor cordiale s-au oprit asupra bunelor relaţii bilaterale dintre Sfântul Scaun şi România. Au fost subliniați pașii făcuți pentru favorizarea cooperării în domeniul educației și a fost exprimată speranța că aceasta se va putea consolida în curând prin intermediul unor oportune acorduri. Au fost notate și câteva teme de actualitate, printre care importanța concordiei în interiorul societății românești pentru căutarea binelui comun.

În fine, au fost evocate unele perspective pentru viitorul proiectului european, asta și în vederea președinției Consiliului Uniunii Europene pe care România o va asuma în primul semestru din 2019.

VEZI COMUNICATUL

Conform presei din Italia, convorbirea dinte Papa Francis şi premierul Dăncilă a durat 24 de minute.

„…Întâlnirea cu ușile închise dintre premierul român și Francisc (…) de la Palatul Apostolic din Vatican a durat 24 de minute. Dăncilă a fost însoțită de soțul ei”

Città del Vaticano, 11 mag. (askanews) – Viorica Dancila, Primo Ministro della Romania, ha regalato al Papa un set di sementi di una decine di differenti tipi ortaggi, tra i quali cipolle di Buzau, due tipi di cetrioli, pomodori e finocchietto selvatico. “Tutto un menù”, ha commentato scherzosamente Jorge Mario Bergoglio. Il colloquio a porte chiuse tra la premier romena e Francesco nel corso di una udienza nel palazzo apostolico vaticano, è durato 24 minuti. Dancila era accompagnata dal marito.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri