Biroul permanent al Camerei Deputaţilor nu vrea ca premierul Dăncilă să vină în Parlament.

Cererea de a o chema pe Viorica Dăncilă la Parlament a venit din partea USR. Se dorea ca premierul să de explicaţii în legatătură cu vizita în Israel, care a declanşat polemici din cauza intenţiei Guvernului de a muta Amabasa României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis să respingă solicitarea USR, motivând că Viorica Dăncilă nu poate veni la “Ora premierului” în perioada 4-8 iunie, pentru că a mai fost şi în luna aprilie, tot la invitaţia opoziţiei, iar regulamentul prevede că premierul vine să dea explicaţii alternativ, la invitaţia puterii, a opoziţiei şi din proprie iniţiativă.

Cristian Seidler, deputat USR, afirmă că această prevedere a regulamentului se aplică în altă situaţie, nu în cazul “Orei premierului”.

“Noi am invitat-o (pe Viorica Dăncilă ) pentru a ne explica ce s-a întâmplat, ce au discutat în Israel, cu ce mandat s-au dus acolo şi cu ce s-au întos. Replica domnului Florin Iordache este că acest lucru se poate întâmpla cel mai repede în septembrie . Dincolo de acest lucru, este neacoperit de regulament. Dânşii inversează şi citesc în diagonală două articole ale regulamentului şi preiau ce le convine, unde le convine, pentru a face nimic altceva decât a acoperi incompetenţa Guvernului. Noi doream ca doamna Dăncilă să vină în faţa Parlamentului să vorbească despre ce s-a întâmplat. Noi am vrut să vină în luna iunie, pentru că regulamentul aşa prevede – alternativ la invitaţia Parlamentului şi alternativ la iniţiativa dânsei, dar domnul Iordache consideră că alternativ înseamnă putere – opoziţie – iniţiativa premierului – ceea ce nu este niciunde, decât la un alt articol care vorbeşte despre altceva”, a afirmat Cristian Seidler, potrivit News.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 4 =