Întrebată despre parlamentarii care au plecat din PSD la Pro România, partidul fondat de Victor Ponta, premierul Viorica Dăncilă a spus că aceştia vor fi judecaţi de români.

După ce Victor Ponta a afirmat că parlamentarii formaţiunii pe care o reprezintă vor vota o eventuală moţiune împotriva Guvernului doar dacă şi o parte a membrilor PSD o susţin, premierul Dăncilă spune că nu are emoţii legate de această moţiune.

„Oricum există o înţelegere între domnul Dragnea şi UDMR, deci din punct de vedere al cifrelor nu are cum să treacă. Singura variantă în care vom susţine o moţiune este aceea în care şi o parte din PSD o susţine şi dacă avem angajament al preşedintelui Iohannis că va nominaliza o persoană competentă, inteligentă, educată, şi un guvern competent care să fie sprijinit de PSD-ALDE. Altfel, să o schimbăm pe doamna Dăncilă cu domnul Orban? Nu. Nu voi vota niciodată acest lucru”, a precizat Ponta, într-o conferinţă de presă la Satu Mare, citat de Agerpres.

El a arătat că Pro România a reuşit să adune numărul de parlamentari pentru a avea un grup în Parlament.

„Am vrut să avem numărul necesar pentru grup şi avem numărul necesar, 11. În al doilea rând, mi-aş dori cel mai mult ca cei din PSD să rămână în PSD şi de acolo să facă o mişcare, că altfel degeaba vin la mine încă patru, cinci, şapte, nouă, că nu putem să aducem acel guvern competent de care avem nevoie până la anul. Mi-aş dori să aibă curajul necesar ca în cadrul PSD să spună ceea ce oricum gândesc toţi, şi anume că se fac de râs cu nivelul intelectual şi educaţional al celor actuali, şi că vor ca PSD să rămână la guvernare, ceea ce mi se pare absolut în regulă, dar totuşi cu o echipă la nivelul echipei lui Năstase sau a lui Ponta”, a mai spus fostul premier.

„Nu am nicio emoţie”

Premierul Viorica Dăncilă spune că nu are „nicio emoţie” în ceea ce priveşte moţiunea de cenzură anunţată de PNL. Întrebată despre parlamentarii plecaţi din PSD către partidul lui Victor Ponta, Dăncilă a spus că „o să îi judece românii„.

„Nu am nicio emoţie, cred în colegii parlamentari, cred în votul românilor şi cred că atunci când vorbim despre democraţie trebuie să avem în vedere în primul rând votul românilor, care au votat o coaliţie de guvernare, care au desemnat un guvern care trebuie să pună în aplicare programul de guvernare. Nu am emoţii”, a spus Dăncilă, conform News.ro, atunci când a fost întrebată dacă are emoţii privind moţiunea de cenzură anunţată de PNL.

Întrebată despre parlamentarii care au plecat din PSD la partidul fondat de Victor Ponta, Dăncilă a răspuns: „Nu vreau să vorbesc despre plecările din PSD, o să-i judece românii, nu vreau să ii judec eu„.

Ea a făcut aceste declaraţii în judeţul Vrancea, unde, alături de ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Liderul PNL, Ludovic Orban, declara că liberalii vor discuta despre o eventuală susţinere a moţiunii de cenzură cu toate grupurile parlamentare, „cu toţi parlamentarii care mai au o urmă de raţiune şi o urmă de bun simţ şi care-şi dau seama că România este împinsă în prăpastie de conducerea clanului lui Dragnea”. Liderul PNL preciza că moţiunea va fi depusă în această sesiune parlamentară şi că liberalii vor depune toate eforturile pentru că acesta să treacă în Parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.