Caută
Close this search box.

Darius Vâlcov, scos de sub control judiciar după ce a invocat că trebuie să plece din țară alături de premierul Dăncilă

darius vâlcov

Darius Vâlcov, inculpat sub acuzararea de luare de mită și trafic de influență, în prezent consilier al premierului Viorica Dăncilă, a fost scos de sub control judiciar de către judecătorii Tribunalului Dolj.

În respectivul dosar, Vâlcov este judecat pentru corupţie, respectiv două infracţiuni de luare de mită şi una de trafic de influență.

Darius Vîlcov este socotit artizanulul actualului program de guvernare PSD-ALDE.

Decizia Tribunalului Dolj luată ieri nu este definitivă și poate fi atacată de procurorii DNA în 48 de ore.

În faţa instanţei, Vâlcov a solicitat revocarea controlului judiciar învocând faptul că trebuie să plece într-o deplasare alături de premierul Viorica Dăncilă.

Darius Vâlcov a cerut magistraţilor Tribunalului Dolj revocarea măsura controlului judiciar. Instanţa i-a admis cererea în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupţie. „Revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Vâlcov Darius Bogdan prin Ordonanţa din 16.11.2015 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- Direcţia Naţională Anticorupţie. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore la comunicare“, se arată în încheierea sentinţei, conform Adevărul.

Darius Vâlcov a fost condamnat într-un alt dosar e judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie la 8 ani de închisoare cu executare pentru infracţiuni de corupţie. Sentinţa dată nu este definitivă, iar consilierul premierului Dăncilă a fost declarat vinovat pentru trei capete de acuzare: pentru trafic de influenţa a primit patru ani de închisoare, pentru spălare de bani şase ani, iar pentru că a făcut afaceri, deşi îi era interzis, doi ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri