Caută
Close this search box.

De 36 de ani nu s-a mai întâmplat așa ceva

De 36 de ani nu s-a mai întâmplat așa ceva în fotbalul românesc. O grupare din Liga a II-a, FC Hermannstadt din Sibiu, s-a calificat în finala Cupei României, după ce a învins o echipă din același județ, dar din Liga I, Gaz Metan Mediaș, cu scorul general de 4-2.

FC Hermannstadt a reușit o performanță excepțională, câștigând cu 3-2 partida disputată în deplasare, la Gaz Metan Mediaș, în returul semifinalelor Cupei României. Gazdele au marcat prin Sergiu Popovici (6) și David Caiado (77), oaspeții au înscris grație lui Ștefan Blănaru (11), Petrișor Petrescu (28) și Cristian Sîrghi (31 – autogol). Divizionara secundă se impusese și în tur, 1-0, astfel că sibienii antrenorului Alexandru Pelici s-au calificat în finala Cupei României, acolo unde vor lupta pentru trofeu împotriva puternicei prim-divizionare CSU Craiova.
Căutând în istorie, vom vedea că numai cu 36 de ani în urmă, un club din divizia a doua din România – se numea Divizia B pe vremea aceea – a ajuns în ultimul act al competiției K.O. În sezonul 1981 / 1982, FC Baia Mare a disputat finala cu Dinamo și a pierdut cu scorul de 2-3.

Craiova și Hermannstadt vor juca finala Cupei în ziua duminică, 27 mai, pe „Arena Națională” din București. (foto oradesibiu.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri