Caută
Close this search box.

Donald Trump retrage Statele Unite din Acordul nuclear

Declarația de presă de la Casa Albă a pus lumea în alertă: Donald Trump retrage Statele Unite din Acordul nuclear. Declarația președintelui american era una așteptată de cabinetele europene, tinând cont de amenințările lui Donald Trump la adresa liderilor europeni de a găsi o nouă variantă acordului care să remedieze „deficiențele teribile” ale textului din 2015.

Donald Trump a declarat că SUA vor ieși din acordul nuclear, încălcând acordul de referință, descriind această mișcare drept „retragere”. Trump a descris această mișcare drept o „retragere”, care este din punct de vedere tehnic incorect, deoarece acordul, cunoscut sub numele de Planul comun de acțiune comun (JCPOA), nu este un tratat. Statele Unite nu pot decât să respecte sau să încalce termenii Acordului iranian.
Donald Trump și-a început demersurile, descriind acordul din Iran drept „o mare jena pentru mine ca cetățean”. Trump susține că Iranul construiește un program nuclear, fără a furniza dovezi că acest lucru este adevărat.

De asemenea, în declarația sa președintele american a afirmat că Statele Unite vor impune o serie de sancțiuni: „Sancțiunile puternice vor intra în vigoare”. „Dacă regimul își va continua aspirațiile nucleare, va avea probleme mai mari decât în ​​trecut”.

Donald Trump și-a încheiat discursul cu un mesaj pentru cetățenii iranieni: „Poporul Americii este cu voi”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri