Caută
Close this search box.

Dinamo în ”era Negoiță”: o echipă de jaloane, ”ciuca” bătăilor

Cam asta a ajuns Dinamo, sub comanda patronului Ionuț Negoiță, la 11 ani de la ultimul titlu. În limbaj popular i se spune ”ciuca bătăilor”, adică o pradă mai mult decât ușoară pentru aproape oricine. Dinamo joacă acum în play-out, adică eșalonul secund al ligii I și, culmea, pierde și acolo, fără drept de apel, în fața unei echipe venite din Liga a II-a.

Un om de fotbal cu mare experiență, Marius Stan (60 de ani), cel care a adus la galați, cu Oțelul, titlul de campioană plus Supercupa României în sezonul de antologie 2010-2011, critică în termeni duri prestația dinamoviștilor din înfrângerea cu Sepsi OSK, scor 0-2.

„E o degringoladă totală în apărarea lui Dinamo. La golul 2, Marici în loc să îl atace în afara careului, se retrage și îl întoarce Tandia pe toate fețele. Dacă mai dura meciul 10 minute îl făceam al doilea Messi pe jucătorul lui Sepsi. Cu asemenea jaloane nu poți face performanță. E incredibil.

Când nu ai echipă, asta e cea mai mare minciună pe care conducerea o aruncă: «Investim în tineri». Faci pepinieră sau vrei performanță? Au trecut 11 ani de la ultimul titlu. Câtă răbdare să aibă și fanii?!„, a declarat Marius Stan la TV Telekom Sport.

Marius Stan făcea referire la Ibrahim Tandia, mijlocașul francez originar din Mali, un jucător valoros, dar care nu a strălucit până acum așa cum a făcut-o cu Dinamo.

Poate mulți se vor întreba ce îl ”califică” pe Marius Stan să își exprime astfel de opinii și să îl critice pe acționarul dinamovist. Răspunsul e simplu: are toate atuurile să o facă. Pe lângă vreo 20 de ani în conducerea clubului gălățean (după ce a jucat și fotbal în primele divizii, tot la Oțelul), cu promovări pe prima scenă și rezultate din ce în ce mai bune, a ajuns până la cucerirea titlului și a Supercupei, performanțe pe care un Ionuț Negoiță, de pildă – ca și mulți alții care conduc cluburi de fotbal în România – nu le va (vor) reuși nici în două vieți de-acum înainte, cu managementul său în ”stil” Dinamo. (foto ProSport)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri