Caută
Close this search box.

DNA cere arestarea preventivă a unei judecătoare de la Tribunalul București

DNA a început urmărirea penală împotriva Elenei Burlan-Pușcaș, judecător în cadrul Tribunalului București.

FOTO: digi24.ro

Acuzată de luare de mită, aceasta este vizată și de o propunere de arestare preventivă, pe care DNA a înaintat-o Curții de Apel București.

Judecătoarea este soția fostului fotbalist Marcel Pușcaș, cel care a candidat anul acesta pentru funcția de președinte al Federației Române de Fotbal, potrivit digi24.ro.

„În contextul judecării unui dosar penal ce privea săvârșirea unor infracțiuni cu violență, inculpata Burlan-Pușcaș Elena, în calitatea menționată mai sus, a primit, în perioada 2009-2010, de la patru dintre inculpații vizați de cercetarea judecătorească (din care doi cercetați pentru tentativă de omor calificat) suma totală de 50.000 euro”, arată DNA, printr-un comunicat de presă.

Anchetatorii mai susțin că pentru aceeași sumă de bani, printr-o sentință din luna februarie 2010, judecătoarea a pronunțat pedepse cu suspendarea executării față de toți inculpații din dosarul respectiv.

Anterior propunerii de arestare preventivă, DNA a cerut avizul Consiliului Superior al Magistraturii, având în vedere calitatea de magistrat a inculpatei. Secția pentru judecători a CSM a avizat favorabil propunerea de arestare preventivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri