Liviu Dragnea, preşedintele PSD, l-a criticat pe preşedintele Klaus Iohannis, care nu ar vrea să se consulte cu Guvenul.

În opinia lui Dragnea, Iohannis nu a cerut Guvernului şi nici Parlamentului un punct de vedere înainte de reuniunile Consiliului European la care a plecat.

Dragnea l-a ironizat pe Iohannis, numindu-l „lup moralist” şi spunând că dacă i se pare prea mult acestuia, „de la înălţimea funcţiei”, să ceară mandat, ar trebui „măcar” să se consulte cu Executivul.

„Acolo (la reuniunea Consiliului European, n.r.) se discută despre chestiuni care ţin foarte mult de economia României, de măsuri economice, de măsuri care sunt în zona guvernamentală şi unele sunt în zona parlamentară. Când preşedintele merge la astfel de întâlniri, noi începem să facem analize, evaluări, consultăm oameni cu calităţi de-astea, extrasenzoriale, cam ce spune, cam ce ar putea să spună, cam ce gândeşte. Că poate se întoarce şi trebuie să luăm nişte decizii şi noi nu ştim, că nici după ce se întoarce noi nu aflăm. Deci este un fel de lup moralist. Dacă noţiunea de mandat pe care ar trebui să îl ceară de la înălţimea funcţiei este prea mult, ar trebui măcar o consultare. Niciun om, indiferent ce capacitate are, nu le poate şti pe toate. Şi atunci e bine să te consulţi în Guvern, în Parlament, pentru că acolo trebuie să vorbeşti ceva”, a declarat Liviu Dragnea miercuri, în Parlament, citat de News.ro.

Dragnea zice că s-a „s-a săturat”

Întrebat dacă PSD va face şi demersuri oficiale legate de aceste lucruri, Dragnea a răspuns că „s-a săturat” de atâtea demersuri.

Ce să mai facem, domne, am făcut demersuri de m-am săturat. Noi ne facem treaba, Guvernul îşi face treaba. O să ne ajutaţi voi să aflăm pe surse ce se discută acolo, cam ce gândeşte, ce a gândit”, a mai spus liderul PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis participă, miercuri şi joi, la reuniunea informală a Consiliului European şi la Summitul Uniunea Europeană – Balcanii de Vest, care se vor desfăşura la Sofia.

 

O să evaluez această chestiune, dar să mai citească un pic legea și să se informeze de la sursa primară”, a spus președintele Iohannis, la Sofia, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor în legătură cu reproșurile făcute de Liviu Dragnea că șeful statului nu se consultă și nu informează Guvernul și Parlamentul după ce participă la reuniuni externe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 2 =