Caută
Close this search box.

Dragnea îl atacă pe Iohannis: Incită la violenţă şi are protocol secret «metaforic» cu «statul paralel»

După ce preşedintele Iohannis a spus că e importantă atitudinea civică pentru a-i readuce pe guvernanţi cu picioarele pe pământ, Liviu Dragnea, liderul PSD, susţine că şeful statului incită la violenţă.

Liviu Dragnea lansează noi acuzaţii la adresa preşedintelui Klaus Iohannis. Atacul lui Dragnea vine după ce Iohannis a criticat dur guvernarea actuală şi a spus că acţiunile PSD ne pot scoate din Europa.

Sâmbătă, Iohannis a acuză PSD că guvernează după ureche și riscam să ne scoată din Europa: „Am impresia că ne afundăm într-o gaură de diletantism, populism și antieuropenism din care o să ieșim din ce în ce mai greu„, a spus Iohannis.

Imediat Dragnea a ieşit la tv şi l-a acuzăt pe preşedintele Klaus Iohannis că ar incita populaţia României la violenţă şi că vrea să transmită „un sentiment de nesiguranţă”.

Liderul PSD a declarat, din nou, că acest tip de acţiune al şefului statului „poate să reprezinte un atac la siguranţa naţională”.

Referindu-se la mitingul de sâmbătă împotriva PSD/ALDE, Iohannis a spus: „E importantă atitudinea civică pentru a-i readuce pe aceşti guvernanţi cu picioarele pe pământ”.

„Eu nu l-am văzut vreodată pe preşedintele României să facă apel la calm. Preşedintele a incitat şi la proteste în permanenţă, a fost şi în piaţă de mai multe ori, prin toate declaraţiile pe care le face incită la violenţă, enervează foarte mult, vrea să transmită un sentiment de nesiguranţă. Eu am spus că acest tip de acţiune poate să reprezinte un atac la siguranţa naţională, pentru că, în momentul în care transmiţi date inexacte, transmiţi mesajul că în România economia nu merge bine, în România salariile nu se plătesc, că obiectivele din programul de guvernare nu se îndeplinesc, că este instabilitate politică, că Guvernul este instabil, există riscul ca anumite investiţii care ar trebui să vină în România nu mai vin pentru că îl aud pe şeful statului”, a afirmat Dragnea la România TV.

Dragnea: Are protocol secret cu statul paralel

Dragnea a mai spus, în legătură cu sesizarea depusă de preşedintele Iohannis la Curtea Constituţională privind legile justiţiei, că, metaforic vorbind, şeful statului ar putea avea „un protocol secret cu statul paralel”.

„Sigur avem la dispoziţie procedurile parlamentare şi scurtarea pe cât posibil a procesului legislativ. PNL şi USR nu au atacat de capul lor. Legile au fost declarate constituţionale în integralitatea lor. În momentul când o ai o astfel de decizie a CCR, tu de ce ataci? Când Curtea deja a spus că sunt constituţionale. Afirmaţia că şi pe a treia o va atacă la CCR ca şi pe celelalte şi apoi le va întoarce în Parlament, spune că este poate are un protocol secret cu statul paralel. Care să fie interesul în momentul când blochezi cu bunăştiinţă autoritarea Parlamentului, susţinute de magistraţi şi declarate consituţionale de CCR. Protocolul secret este unul metaforic„, a spus Liviu Dragnea, la România TV.

Dragnea: Reacții generate de frustrare și enervare

Liderul PSD spunea, tot la Românai TV că declarațiile făcute de șeful statului despre politica externă a țării vin”dintr-un orgoliu rănit, frustrare sau enervare”.

”E pentru prima data în România când un președinte încearcă să inducă ideea că doar președintele are dreptul de a face politică externă. Nicăieri în lume nu se întâmplă asta. E o reacție generate ori de un orgoliu rănit, ori de frustrare, enervare, din mai multe motive. Atitudinea n-are nicio legătură cu cutuma legată de atitudinea față de partide”, a declarat Liviu Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri