Caută
Close this search box.

Dragnea doreşte legiferarea parteneriatului civil la comunitatea LGBT

dragnea

Liviu Dragnea reacţionează la undele de şoc al anunţului privind organizarea unui referendum privind aşa-zisa „familie tradiţională”. Astfel, liderul PSD spune că trebuie legiferat parteneriatul civil în cazul comunităţii LGBT, informează EurActivAUDIO. Pesediştii vor fi aduşi cu autocare la mitingul din Bucureşti: Partidul plăteşte tot

„În ceea ce priveşte comunitatea LGBT, trebuie găsită formula legală prin care parteneriatul civil să fie legiferat. De asemenea, trebuie legiferată clar situaţia familiilor monoparentale. Trebuie o discuţie serioasă pentru a acoperi toate zonele. Dar una nu exclude pe alta”, a declarat luni Liviu Dragnea, la finalul BPN al PSD.

Dragnea: Se lucrează la un proiect de lege

Întrebat dacă partidul lucrează la un proiect de lege în acest sens, el a răspuns afirmativ: „Da. Deja lucrează chiar cu asociaţii din acea zonă. Se lucrează, au fost întâlniri cu asociaţii, cu ONG-uri din acea zonă. Nu a venit până acum la partid un proiect de genul ăsta, dar s-au deschis discuţiile şi contactele cu aceste ONG-uri şi le consider foarte bune”.

Chestionat dacă data de 26 mai se confirmă pentru organizarea unui referendum pentru modificarea Constituţiei privind familia, aşa cum „a ajuns în teritoriu”, preşedintele PSD a arătat că această dată nu este una oficială.

O lălăie cu mitingul

Referitor la organizarea unui miting pe tema familiei tradiţionale, Dragnea a spus că legea referendumului nu este promulgată, astfel că nu se poate discuta de un calendar de acţiuni pentru că nu există „momentul zero”.

Liderul PSD a mai spus că a primit semnale din teritoriu că interesul oamenilor de a participa la acest miting este unul crescut: „Există o singură nemulţumire şi anume, o dorinţă mare de a veni la Bucureşti şi posibilităţile logistică din România de a asigura transportul. Eu v-am spus că despre miting o să discutăm când avem legea promulgată”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri