Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor şi liderul PSD, a declarat că preşedintele Klaus Iohannis practică şantajul pentru a prelua guvernarea şi nu se poate avea niciun fel de relaţie cu acesta.

Liviu Dragnea susţine, în continuare, că în spatele plângeri penale împotriva lui Dăncilă, făcută de Ludovic Orban, liderul PNL, s-ar afla preşedintele Klaus Iohannis.

Mie mi se pare o acuzaţie dementă (acuzaţia de înaltă trădare), nu o acuzaţie gravă. Această sesizare e concepută şi redactată la Cotroceni şi cred că în foarte scurt timp vom avea cu toţii acces la textul acestei plângeri. Vom constata cu toţii că a fost concepută la Cotroceni şi e ca urmare a ameninţărilor pe care preşedintele le-a îndreptat către doamna Dăncilă. Cu toţii vom vedea în curând, sper, această plângere penală.

O să ne dăm seama din textul ei de foarte multe lucruri. E vorba de dorinţa lui Klaus Iohannis de a prelua brutal guvernarea, ocolind alegerile democratice, preluând-o în urma unor ameninţări, practicând şantaj prin uneltele sale, punând presiune din ce în ce mai mare pe primul ministru al României, punându-l pe Orban să considere acte de înaltă trădare acţiunile externe ale unui prim-ministru ales democratic, care are întâlniri externe aşa cum are orice om din lumea democratică”, a declarat Liviu Dragnea, după întâlnirea cu premierul Croaţiei, citat de News.ro.

Dragnea susţine că premierul croat merge liber prin lume, poate avea întâlniri oficiale, poate discuta liber despre domeniile de interes pe care le are Croaţia. ”Aşa face orice premier oriunde în lume. Aici se pare că preşedintele României doreşte să aibă toată puterea şi controlul pe toate instituţiile statului într-un mod nedemocratic, brutal şi neconstituţional”,

Întrebat dacă în acest context ar mai putea avea o relaţie instituţională cu preşedintele Iohannis, Dragnea a răspuns: „Nu se poate avea niciun fel de relaţie cu Klaus Iohannis. Doreşte să fie şeful statului, şeful românilor, dar noi nu putem avea o relaţie cu cineva care se consideră tătucul acestei ţări. Nu a venit nimic din partea Cotroceniului, absolut nimic, cel puţin în acest an şi jumătate. Cu toate solicitările făcute de mine, domnul Tăriceanu, primul ministru, nu a fost niciun demers de a ne convoca la o discuţie aşezată despre priorităţile majore ale României”.

Liderul PSD a susţinut că este ”aproape imposibil” de sperat că mai poate fi o relaţie instituţională cu preşedintele Iohannis pentru că ”la toate semnalele, invitaţiile la dialog, dorinţa de colaborare, nu a dat niciun răspuns”.

Întrebat despre eventuala suspendare a preşedintelui Iohannis, Liviu Dragnea a spus: „Mai important decât Klaus Iohannis este România şi stabilitatea acestei ţări. Dar asta nu înseamnă că vom sta cu mâinile încrucişate”.

Plângerea lui Orban

Ludovic Orban, Preşedintele PNL, a depus ieri o plângere la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) împotriva premierului Viorica Dăncilă, acuzând-o, printre altele, de înaltă trădare şi uzurparea funcţiei publice, în legătură cu mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Orban a spus că a depus o sesizare şi împotriva lui Liviu Dragnea, considerând că este o obligaţie morală a sa: „Nu am putut să mă fac că nu văd cum România este făcută praf de un clan de pigmei obişnuiţi să se joace în nisip cu lopăţica pe malul lacului Belina. Am depus această sesizare pentru că am considerat necesar ca cineva să sesizeze aceste fapte”.

 

Ieri, Dragnea a calificat plângerea drept ”o tentativă de lovitură de stat”, ”o acţiune violentă, nedemocratică, neconstituţională a lui Iohannis şi a celor care îl susţin de a bloca un Guvern” şi a afirmat că orice persoană care susţine acest demers va fi complice la diferite infracţiuni.

1 COMENTARIU

  1. „…But I’ve got the power, and I’ve got the will/ I’m not a charity case/ I’ll take those long nights, impossible odds/ Keeping my eye to the keyhole/ If it takes all that to be just what I am/ I’m gonna be a blue collar man/ Make me an offer that I can’t refuse/ Make me respectable, man…”____——-_____Chiar daca dragnea este pe malul Styx-ului politic( va trece… nu va trece…?!) , totusi stie chichitzele psihologice, pozeaza in clasa muncitoare,, camasi albastre, etc., da impresia ca oricand e gata sa se intoarca la asmblat taburete…Bune pentru statul la coada, pentru somaj…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 4 =