Caută
Close this search box.

Dragnea spune că Iohannis ar fi influențat ca să întârzie reforma justiției, «necesară şi dorită»

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, suține că preşedintele Klaus Iohannis a fost, probabil, influenţat de cei îngroziţi de unele prevederi ale actelor normative, pentru a întârzia intrarea lor în vigoare a legilor justiției.

Este vorba despre faptul că Iohannis a anunțat că va sesiza Curtea Constituţională şi Comisia de la Veneţia în legătură cu aceste legi.

Dragnea a apreciat ca „puţin exagerat” faptul că preşedintele a recomandat Curţii să nu se pronunţe şi să mai aştepte puţin.

„Eu am observat aşa: există o foarte mare groază în legătură cu unele articole, unele prevederi din aceste legi şi, probabil, că cei îngroziţi l-au influenţat pe preşedinte să facă orice pentru a întârzia intrarea în vigoare a acestor legi. Am înţeles că a sesizat CCR, după ce s-a pronunţat Curtea privind constituţionalitatea în ansamblu a legilor, trebuie să vedem ce spune curtea”, a afirmat liderul PSD, citat de News.ro.

El a spus că ceea ce i s-a părut „puţin, doar puţin, exagerat” este că „preşedintele şi-a permis să-i spună Curţii să nu decidă acum şi să mai aştepte puţin”.

„Nu cred că este corectă această abordare, dar, repet, cred că este o mică exagerare”, a apreciat Liviu Dragnea.

„În rest o să aşteptăm să vedem de spune Curtea, după care probabil că preşedinte o va retrimite la Parlament, identificând nişte articole pe care trebuie să le modificăm, dar sunt sigur că în această viaţă aceste legi vor intra în vigoare şi vor marca un pas important pentru o reformă a justiţiei, necesară şi dorită”, a continuat el.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că trimite la Curtea Constituţională întregul pachet al legilor justiţiei şi sesizează Comisia de la Veneţia, el adresând şi un apel CCR să nu se grăbească şi să conlucreze cu organismul european.

Preşedintele a precizat că, după ce Curtea Constituţională se va exprima asupra actelor normative, va face o nouă analiză a legilor şi va decide atunci dacă se impune o nouă reexaminare a celor trei legi de către Parlament.

Toader: Iohannis are dreptul să atace legile

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a declarat, la finalul dezbaterilor generale privind modificarea Codurilor penale, că preşedintele are dreptul constituţional de a sesiza CCR şi Comisia de la Veneţia pe modificările aduse legilor justiţiei, că se aştepta la acest lucru, dar că modul în care se exprimă public depinde de fiecare preşedinte.

Referitor la îngrijorarea lui Iohannis cu privire la aceste legi, ministrul Justiţiei a spus că afirmaţia “nu are nicio acoperire”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri