Caută
Close this search box.

Dragoș Pătraru, audiat la Camera Deputaților: Controlul editorial exercitat de conducerea TVR, insuportabil pentru jurnalişti

Dragoș Pătraru, realizatorul emisiuni Starea Naţiei de la TVR, audiat în Comisia de cultură de la Camera Deputaților.

Audierea are loc în contextul scandalului iscat de înregistrările audio în care Doina Gradea, preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), jigneşte jurnalişti din TVR.

Principalele declarații ale lui Pătraru:

Întrebare, Gigel Știrbu, președinte al comisiei: Ați simțit implicarea conducerii?

Pătraru: „Da. Noi am aflat că una dintre producțiile care urmau să dispară, înainte de venirea dnei Gradea, este Starea Nației, am aflat că trebuie să dispară Ora de știri. Un control mai mare la știri. Irina Radu nu a avut curaj să le facă și a fost adus cineva, conform HotNews.

Motivele pt care raportul de anul trecut a fost respins, nu există niciun motiv concret. Noi am strâns dovezi în sensul ăsta, am provocat-o pe dna Gradea să vorbească despre asta. Astăzi am publicat un material despre ce se întâmplă la Cluj.

Vedeți în materialul publicat pe blog azi cum se implica Doina Gradea în matinal, dădea SMS-uri. Septimiu Sărățeanu a anunțat că atunci când îi expiră contractul pleacă.

Implicări directe la știri (face referire la Ionuț Gheorghe, acreditat pe Guvern – n.r.).

Spune că erau discuții private. Eram în biroul PDG, eu producător plătit pe drepturi de autor, și discutam despre viitorul emisiunii. Amenințarea pe care am făcut-o și mi-o asum a fost că dacă pe 8 ianuarie nu intrăm pe post plecăm. Totl a început cu acea indicație (de Crăciun să o lăsați mai moale).

Pătraru: Înțeleg că nu mai procedăm ca săptămâna trecută. Eu nu am venit cu un material pregătit. Cu rugămintea să nu mai intervină politicul și frecușurile dintre dvs. Noi tocmai am mai publicat niște lucruri care întăresc ceea ce publicăm de mai bine de 10 zile. Cel mai important lucru nu este Starea nației, nu asta este miza, ci ceea ce se întâmplă acum în SRTv acolo unde controlul editorial exercitat de noua conducere este total și insuportabil pentru jurnaliști.

Un membru al comisiei cere să fie audiat si președintele Radioului public, Georgică Severin.

Gigel Știrbu, președinte al comisiei, citește din informarea privind deplasarea echipei TVR la Eurovision în Lisabona: „Din 24 persoane, 18 au fost membri ai staff-ului care au fost într-un city break prelungit. Decontul este de 55.000 euro deplasare plus alte 150.000 euro taxa de participare.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri