Rovana Plumb, preşedintele Organizaţiei Femeilor din PSD, afirmă că preşedintele Klaus Iohannis face presiuni publice asupra premierului Viorica Dăncilă.

„Facem apel la demnitatea domnului preşedinte Klaus Iohannis, să înceteze cu presiunile publice adresate doamnei premier Viorica Dăncilă. Ştim că domnia sa a intrat în campanie electorală, dar acest lucru nu justifică nici proferarea de ameninţări şi nici limbajul jignitor, cu atât mai mult cu cât se adresează unei doamne!”, a transmis Rovana Plumb, liderul femeilordin PSD, printr-un comunicat citat de Agepres.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, că Viorica Dăncilă, aflată în vizita la Vatican, ar fi făcut o confuzie între o posibilă vizită a Papei în România şi discuţiile despre Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, pe care ţara noastră o va deţine în prima jumătate a anului viitor.

Daţi-mi voie să cred că nu a înţeles doamna foarte bine despre ce s-a vorbit acolo. Am urmărit întreaga evoluţie şi, în final, a apărut şi comunicatul oficial al Vaticanului despre acea întâlnire şi, într-adevăr, acolo se spune că s-a vorbit despre Preşedinţia României a Consiliului Uniunii Europene, în prima parte a lui 2019. Singura explicaţie a mea este că doamna a înţeles că este vorba despre vizită şi nu despre preşedinţie. Deci o confuzie inexplicabilă”, a spus Iohannis, ieri, la Blaj.

Iohannis i-a cerut demisia de două ori

La 27 aprilie, Iohannisa afirmat că Viorica Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru al României şi i-a cerut public demisia, spunând că îi retrage încrederea.

Apoi, la 7 mai, tot Iohannis a spus că este imperioasă demisia premierului Vorica Dăncilă.

„Este din ce în ce mai vizibiul că Dragnea şi ai lui nu au nicio soluţie pentru o guvernare bună şi eficientă”, arăta preşedintele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 3 =