Caută
Close this search box.

Elena Udrea va cere repunerea pe rol a dosarului privind Gala Bute

elena udrea

Elena Udrea, aflată în Costa Rica, anunţă că a decis împreună cu avocaţii să ceară repunerea pe rol a dosarului privind Gala Bute. Acesta a rămas în pronunţare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, informează News.roElena Udrea: Am plâns când a fost condamnat Adrian Năstase

”Dacă mi-ar fi fost admise cererile repetate de a fi aduse ca probe notele SRI despre care ştiam încă din perioada în care eram ministru, astăzi nu eram în situaţia de a fi condamnată fără nicio probă”, spune Elena Udrea.

Elena Udrea ar fi aflat noi informaţii

”Ca urmare a noilor informaţii pe care le-am aflat cu toţii din declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu, informaţii provenind din note SRI, care schimbă radical situaţia din dosarul Gala Bute, aflat azi în pronunţare la ICCJ, am decis împreună cu avocaţii să solicit repunerea cauzei pe rol.

Dacă mi-ar fi fost admise cererile repetate, atât în etapă de fond cât şi în cea de apel, de a fi aduse că probe notele SRI despre care ştiam încă din perioada în care eram ministru, din care reieşea clar că nu am avut nicio implicare în relaţiile ilegale de afaceri dintre “denuntatorii” din dosar, inculpaţi ori doar martori, astăzi nu eram în situaţia de a fi condamnată fără nicio proba şi de a fi nevoită să cer protecţie internaţională faţă de abuzurile care mi s-au întâmplat în România”, scrie Elena Udrea, vineri seară, pe Facebook.

Elena Udrea: Judecătorii m-au condamnat doar pe susţinerile procurorilor

Aceasta afirmă că judecătorii ICCJ au preferat să respingă probele şi să o condamne ”doar pe susţinerile procurorilor DNA şi a declaraţiilor ilogice ale unora dintre cei implicaţi în dosar”.

”Evident, au fost toţi răsplătiţi cu pedepse mici şi cu suspendare…”, mai spune Elena Udrea, care distribuie odată cu mesajul şi declaraţia politică făcută miercuri, în Senat, de către Traian Băsescu.

Document strict secret

Acesta a dat citire câtorva paragrafe dintr-un document ”marcat strict secret” pe care susţine că l-a primit în urmă cu câteva luni.

”Este o declaraţie despre Justiţie şi despre nevoia de a pune capăt falsurilor din Justiţie şi judecăţii fără probe. În primul rând, plec de la premisa că avem nevoie urgent de desecretizare a procurorului între SRI şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Până nu va fi public acest protocol, nu vom înţelege mecanismele prin care unele complete de judecată condamnă, aşa-numitele canale ale instanţelor”, a spus Traian Băsescu.

Potrivit acestuia, documentul demonstrează că protocolul dintre SRI şi ICCJ ”funcţiona din plin” şi că exista ”un plan de colaborare între serviciile de informaţii şi DNA”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri