Caută
Close this search box.

Epopeea Liverpool duce în marea finală a Europei

Având marele avantaj matematic și psihologic al victoriei din tur, 5-2, FC Livepool n-a mai forțat prea mult în returul de pe Olimpico, împotriva celor de la AS Roma, care, totuși, tocmai eliminase Barcelona.

Surprinsă cumva de jocul gazdelor, echipa lui Jurgen Klopp a pierdut clar în Italia, dar insuficient pentru a scăpa printre degete calificarea, scor 2-4. A condus de două ori, ba chiar a tremurat pe final în ceea ce privește calificarea în finala UEFA Champions League 2018, unde o așteaptă o altă legendă, Real Madrid.

Senegalezul Sadio Mane a deschis scorul foarte repede, pentru Liverpool, din pasa lui Roberto Firmino, în minutul 9. A fost momentul care a tăiat complet elanul gazdelor, romanii văzându-se, în primele 10 minute ale partidei, conduși cu scorul general de 2-6. Avantajul lui Liverpool a fost stricat de gafa croatului Dejan Lovren. Acesta a degajat o minge în figura lui Milner, iar balonul a ajuns în plasa porții echipei sale.

Englezii au preluat însă din nou conducerea în minutul 25, când olandezul Giorginio Wijnaldum a înscris din fața porții. Uriașul bosniac Edin Dzeko (1,94 m) a readus-o pe Roma în joc în minutul 52. A fost atent la o respingere a lui Karius, a preluat în fața porții și a tras la colțul lung.

Spre sfârșitul partidei au venit momentele în care a ieșit la rampă celebrul internațional belgian  cu tată indonezian, Radja ”Il Ninja” Nainggolan, care s-a ținut de promisiunea pe care i-a făcut-o antrenorului Di Francesco și a înscris pe final de meci. Era minutul 87 când mijlocașul a trimis o rachetă de la marginea careului, la firul ierbii. Balonul a lovit bara și a ajuns în poarta lui Liverpool.

Tot Nainggolan a transformat impecabil un penalty obținut în ultimul minut de joc. Romei i-ar mai fi trebuit un singur gol pentru a duce meciul în prelungiri, dar era prea târziu.

Și insuficient pentru a o opri mașinăria de goluri antrenorului Klopp din drumul ei spre finala de la Kiev, unde va da peste Real Madrid. Liverpool și Real sunt două dintre cele mai titrate cluburi de pe continent, cu 5, respectiv 12 Ligi ale Campionilor în palmares. (foto Coast Reporter)

Un răspuns

  1. Nu cred ca mai putem să zicem ceva, noi românii care am făcut din acest sport pușculița hoției pe față. Becali se duce in primele faze al europenelor, ia bănuții și recâștigă in anul următor campionatul. Și asta-i totul. Mai mult nu se vrea și nici nu se poate.
    Pușcăria spune totul: frații Becali, Borcea, Copos, Gică Popescu, Gigi. Iar cei care i-au trecut prin poartă, de asemenea: Nea Mitică și cu fostul președinte al Federației – Mircea Sandu- exemple de cum se scapă de „beci”, atunci cand banii mangliți ajung și finanțează campanii și afacerii ale mai marilor din servicii si justiție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri