Caută
Close this search box.

Florin Secureanu a contestat desfacerea contractului de muncă de la Spitalul Malaxa. Fostul manager a descoperit că încă are contract cu CNAS

Fostul manager al Spitalului Malaxa Florin Secureanu, judecat pentru delapidare şi luare de mită, a contestat desfacerea contractului de muncă.

„Cererea pe care a făcut-o, contestaţia împotriva desfacerii contractului de muncă, este opţiunea dânsului. Trebuia suspendat (contractul de muncă al lui Florin Secureanu – n.r.) nu desfăcut. Suspendat pe perioada cercetărilor, pentru că nu este dovedit vinovat pentru acuzaţiile care i s-au adus” a spus avocatul său, Dan Voinea, la Realitatea TV.

Întrebat dacă fostul manager al spitalului Malaxa continuă să şi susţină nevinovăţia, avocatul a răspuns: „Da, dânsul se consideră nevinovat”.

La rândul său, Florin Secureanu a declarat la Realitatea TV că instanţa va decide dacă desfacerea contractului de muncă în acest caz a fost legală.

Secureanu a precizat că în prezent lucrează într-un alt spital şi în momentul în care a vrut să încheie contractul cu CNAS prin firma la care lucrează, a constatat că are contract cu CNAS la spitalul Malaxa.

„Eu m-am dus să depun acele cereri sa mă scoată din relaţia cu spitalul Malaxa” a spus el, precizând că a cerut spitalului situaţia sa juridică şi i s-a spus că i-a fost desfăcut contractul său de muncă din anul 2017.

Fostul manager al Spitalului Malaxa din Capitală Florin Secureanu a fost trimis în judecată de DNA în 15 mai 2017 în dosarul în care este acuzat că a conceput şi a pus în aplicare mai multe mecanisme prin care şi-a însuşit peste 9 milioane de lei din patrimoniul spitalului, care s-a constituit parte civilă în acest caz. Secureanu este judecat pentru delapidare (cinci fapte, din care una cu consecinţe deosebit de grave) şi luare de mită.

Alături de Secureanu, au mai fost trimişi în judecată, în libertate, Margareta Preda, la data faptei director financiar-contabil al Spitalului Malaxa, pentru două infracţiuni de complicitate la delapidare; Traian-Alexandru Nica, la data faptelor specialist IT la acelaşi spital, pentru complicitate la delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată; Paul Stoica, la data faptelor şef al Serviciului Tehnic – Administrativ al Spitalului Malaxa, şi Ştefan-Lucian Nicolae, la data faptelor tehnician administrativ la aceeaşi unitate medicală, pentru complicitate la delapidare şi fals intelectual, precum şi Eugen Răsoiu, Eugenia Dumitru şi Simona Trandafir, la data faptelor administratori ai unor societăţi comerciale, pentru complicitate la delapidare, dar şi Cristian Ioniţă şi Mihai Mesner, de asemenea administratori ai unor firme, pentru complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi spălare de bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri