Ford vrea să ofere cel puțin o versiune hibridă pentru fiecare din SUV-urile noi pe care le va lansa în următorii ani. Americanii au anunțat recent investiții semnificative în electrificare, urmând să lanseze 40 de modele noi până în 2022.

Cu ocazia Salonului Auto de la Detroit, oficialii Ford au prezentat strategia companiei pe următorii 4-5 ani, în centrul atenției fiind mașinile electrice și cele hibride.Până în 2022, constructorul american vrea să lanseze 40 de modele noi, dintre care 16 vor fi 100% electrice, iar alte 24 vor reprezenta hibrizi plug-in.

Potrivit informațiilor publicate de Carscoops, Ford vrea să ofere cel puțin o versiune hibridă pentru fiecare din SUV-urile pe care le va lansa în anii viitori.

Compania vrea să își reducă semnificativ costurile în următorii 5 ani, dorind să se concentreze pe dezvoltarea mai multor mașini electrice și hibride, în detrimentul modelelor cu combustie internă.

Investițiile totale se ridică la 11 miliarde de dolari, după ce planul inițial prevedea cheltuieli de 4.5 miliarde de dolari până în 2020. Ca punct de reper, Ford a investit, doar în 2016, peste 7 miliarde de dolari în cercetare și dezvoltare.

79 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 8 =