Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a reacţionat dur la declaraţiile preşedintelui Iohannis cu privire la execuţia bugetară. Ea susţine că  „este incredibil cum mistifică realitatea şi cum, timp de un sfert de oră, a vorbit de petele negre din soare, făcându-se că nu vede lumina soarelui pe care o vedem cu toţii”, conform News.ro.

Iohannis ştie exact ce şanse are Dragnea să fie condamnat definitiv

Gabriela Firea: Iohannis ne-a vorbit despre petele negre din soare

„A fost incredibil. Timp de un sfert de oră domnul preşedinte Iohannis ne-a vorbit de petele negre din soare, făcându-se că nu vede lumina soarelui pe care o vedem cu toţii.

Este incredibil cum mistifică realitatea domnul preşedinte. Ne spune că veniturile stau cel mai prost acum, când de fapt, în primele 4 luni ale anului ANAF a încasat cu 1 miliard de lei mai mult decât era programat în buget şi 8,1 miliarde mai mult decât anul trecut.

Gabriela Firea dă în Cabinetul Cioloş

Îi amintesc eu domnului preşedinte că din 2013 încoace, singurul an în care au scăzut veniturile la buget au fost în 2016, în măreaţa guvernare tehnocrată. La fel a fost şi fondurile europene: singurul an în care au scăzut încasările de la Uniunea Europeană a fost 2016, în guvernarea girată şi susţinută de domnul preşedinte”, arată Gabriela Firea, vicepreşedinte PSD, într-un comunicat de presă.

Ea a mai spus că Iohannis a făcut „o obsesie” din a-i cere demisia premierului Dăncilă, care „până acum s-a purtat foarte decent cu preşedintele”.

„Văd că domnul Iohannis a făcut o obsesie din această cerere de demisie. Eu îi solicit ca în loc să caute conflictul cu lumânarea să lase Guvernul să-şi facă treaba.

Gabriela Firea: Oamenii nu mai vor ceartă şi ciondăneală

Oamenii nu mai vor ceartă şi ciondăneală între cei care le decid soarta pentru că asta îi afectează direct. Până acum doamna premier s-a purtat foarte decent cu domnul Iohannis. Cu ce îi ajută pe oameni faptul că preşedintele îi cere demisia doamnei prim-ministru?” a întrebat retoric Gabrilea Firea.

Iohannis: Evoluţia finanţelor publice este total nesatisfăcătoare

De asemenea, ea a susţinut că modul de exprimare al preşedintelui este cu mult sub rangul unui preşedinte al României.

„<Dragnea şi ai lui> este un mod de exprimare cu mult sub rangul unui preşedinte al României. Eu nu îmi amintesc ca domnul Dragnea să fi vorbit în această manieră despre domnul Iohannis, chiar dacă sunt în tabere politice diferite. Pot să înţeleg resentimentele politice ale domnului Iohannis, dar asta nu-i poate scuza în niciun fel ieşirea în decor în ce priveşte limbajul public”, a mai spus Gabrilea Firea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 8 =