Caută
Close this search box.

Harvey Weinstein acuzat de viol și de agresiune sexuală la New York

Producătorul de film, Harvey Weinstein, acuzat de zeci de femei abuzate sexual, a fost pus sub acuzare, vineri, la New York, pentru un viol în 2013 și sex oral forțat în 2004. Această acuzație a fost salutată de mai multe figuri marcante ale mișcării #MeToo, informează AFP.

La mai mult de șapte luni de la primele acuzații împotriva lui, Harvey Weinstein, în vârstă de 66 de ani, s-a predat poliției la o secție din sudul Manhattan-ului.

Fostul mogul și câștigător a mai multe premii Oscar acuzat de abuz sexual de zeci de femei, a rămas la secție o oră și jumătate, apoi el a apărut cu mâinile la spate, încătușat, ignorând întrebările aruncate de mulțimea jurnaliștilor care așteptau înainte de a fi dus la tribunal din Manhattan, într-o sală de așteptare plină până la refuz.

Într-o audiere flash, judecătorul a confirmat condițiile eliberării sale, negociat în prealabil cu avocatul său: o cauțiune de un milion de dolari în numerar, purtarea unei brățări electronice, și predarea pașaportul său către autorități. Călătoriile sale sunt limitate la statele New York și Connecticut.

Producătorul, care a dispărut din cercurile media după prima acuzație împotriva lui, nu a făcut nici o declarație în această nouă etapă a înculpării sale. Obișnuit cu covoarele roșii, a fost mult timp venerat pentru că a promovat un cinematograf original, incarnat în special de regizorul Quentin Tarantino.

Încă de la primele dezvăluiri despre el la începutul lunii octombrie, Harvey Weinstein a fost acuzat de mai multe actrițe actrițe, cum ar fi Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow și Asia Argento, modele și foști angajați, de abuz sexual, hărțuire și chiar viol.

În ceea ce investigațiile „New York Times” și „New Yorker ”distins cu premiul Pulitzer, se pare că Weinstein a folosit puterea sa de aproape 40 de ani, pentru a forța femeile să dea în fanteziile sale sexuale, ceea ce a facut uneori cu ajutorul angajaților săi și cumpărarea tăcerii unor victime prin acorduri de confidențialitate. De asemenea, s-a dovedit că mulți oameni erau conștienți de comportamentul său, dar preferau să tacă, adesea de teama de a-și vedea cariera ruinată de producătorul atotputernic. Revelațiile au avut efectul unei bombe. Sute de femei, sub hashtag #MeToo, au început să depună mărturie despre atacurile sexuale pe care le suportaseră ani de zile.

În timp ce multe vedete au salutat imaginea lui Harvey Weinstein încătușat, următoarea audiere este programată pentru 30 iulie. De remarcat este faptul că avocatul său este Ben Brafman, membru al Baroului din New York, care a obținut în 2011 abandonarea procedurii împotriva lui Dominique Strauss-Kahn în cazul Sofitel. Acesta pune accent pe faptul că nu sunt dovezi clare împotriva clientului său: „Noi credem că (acuzațiile) nu sunt susținute de dovezi” și crede că Weinstein „va fi exonerat”. De asemenea, avocatul lui Weinstein intenționează să „acționeze repede pentru a se renunța la urmărirea penală”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri