Caută
Close this search box.

Înapoi în comunism: Liderii PSD îi condamnă cu «mânie proletară» pe cei care au trecut la partidul lui Ponta

Declarațiile liderilor PSD, care îi condamnă cu mânie proletară pe „trădătorii care au dezertat din partid și au trecut la formațiunea lui Victor Ponta, fost președinte al PSD, aduc aminte de perioada stalinistă, atunci când „deviaționiștii” erau „puși la zid”.

Aceşti trădători sunt doar un angrenaj din planul subversiv de a împiedica îndeplinirea programului de guvernare„, după cum spune Mihai Fifor, seamănă izbitor cu citatele din Scânteia anilor 50, oficios al partidului comunist, care „demascau dușmanul de clasă”.

Mihai Fifor, ministrul Apărării, vicepreşedintele PSD, a lansat joi seară un atac la adresa „dezertorilor” din PSD, spunând că decizia acestora de a se alătura „adversarilor politici” dovedeşte o lipsă crasă de onoare şi de respect atât faţă de cei care au votat PSD, cât şi faţă de colegi şi îi numeşte „trădători” care vor să împiedice cu orice preţ îndeplinirea programului de guvernare. În opinia lui Fifot, aceşti trădători sunt doar un angrenaj din planul subversiv de a împiedica îndeplinirea programului de guvernare.

De asemenea, Organizaţia Femeilor din PSD (OFSD) condamnă ferm decizia dezertorilor din PSD şi atrage atenţia că partidul rămâne unit pentru îndeplinirea programului de guvernare, a transmitea Rovana Plumb, liderul organizaţiei, ministrul Fondurilor, citată de News.ro.

Plumb spune că „trădătorii au impresia că pot destabiliza PSD, dar se înşală amarnic!„.  .

”Familia politică”

Gabriela Firea, vicepreşedinte PSD și primar al Capitalei susţine, pe pagina ei de Facebook, că detestă tradarea şi nu poate empatiza cu cei care îşi găsesc justificări pentru aceasta, anunţând că va rămâne alături de ”familia politică” din care face parte.

Ea a ţinut să clarifice că nu a fost martoră la un eveniment ”în cadrul căruia s-au pus bazele racolărilor actuale din PSD”, deşi s-a aflat, duminică, împreună cu familia, în acelaşi restaurant cu mai mulţi oameni politici.

Şi ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia Intotero, are un mesaj pentru cei care au părăsit PSD pentru a se alătura adversarilor şi le transmite că este un gest lipsit de onoare faţă de colegii de partid,

Mesajul ei este aproape identic cu al ministrului Mihai Fifor.

Natalia Intotero, vicepreşedinte PSD, afirmă, într-un comunicat transmis tot de Biroul de presă al PSD, că decizia celor care au preferat să părăsească partidul pentru a se alătura celor care au atacat neîncetat formaţiunea este „un gest lipsit de onoare în primul rând faţă de cetăţenii României care au creditat într-o proporţie covârşitoare programul nostru de guvernare şi faţă de colegii de partid, cei care contribuie zi de zi, în diferitele domenii de activitate, să aplice programul de guvernare PSD-ALDE, cel mai ambiţios proiect politic din ultimele decenii„.

Fostul ministru al Turismului Mircea Titus Dobre şi deputatul Gabriela Podaşcă au anunţat, miercuri, că au demisionat din PSD şi s-au înscris în ProRomânia, partidul fondat de Victor Ponta. Dobre a spus că un singur om a confiscat Guvernul şi Parlamentul (Liviu Dragnea-n.n) şi realizează legi în interes personal, arătând că nu are ce să reproşeze foştilor colegi din organizaţia de la Constanţa pe care i-a anunţat înainte de a face acest gest, fără a transmite acest lucru însă şi celor din conducerea naţională a partidului.

Mircea Titus Dobre a fost ministru al Turismului în guvernele Grindeanu şi Tudose, el fiind totodată şi purtător de cuvânt al organizaţiei judeţene a PSD Constanţa.

„Atitudine de şobolan”

Liviu Dragnea, liderul PSD, a vorbit, la Antena3, despre „atitudine de şobolan” a doi foşti premieri ai partidului, el afirmând că majoritatea este stabilă şi că „nu se dărâmă casa de la un şobolan sau doi şobolani”.

„Nu vor reuşi (n.r. – să ia oameni din PSD). Este vorba de o atitudine de şobolan a doi foşti premieri ai partidului. Dar, ca orice şobolan, rod puţin, până la urmă nu se dărâmă casa de la un şobolan sau doi şobolani. Majoritatea este stabilă, avem suficiente voturi, nici pe departe nu vor strânge voturi pentru a trece moţiunea de cenzură, dar eu vreau să punctez încă o dată – miza finală nu este guvernarea, sunt dispuşi să sacriice orice, inclusiv stabilitatea României, pentru ca acele legi să nu fie aprobate”, a declarat Dragnea.

Fostul premierul Victor Ponta dă de înțeles la RFI că mai mulți parlamentari PSD i s-ar putea alătura formațiunii pe care o conduce alături de fostul ministru Daniel Constantin, Pro România.

Reacția lui Ponta vena după ce patru aleși PSD au venit la Pro România. E vorba de fostul ministru al Turismului Mircea Dobre, și de parlamentarii Gabriela Podașcă, Emilia Meiroșu și Cătălin Nechifor.

”Ceea ce Mircea Dobre a spus public este ceea ce îmi spun mie în privat cam toți pesediștii cu care mă întâlnesc – despre modul de conducere a lui Dragnea, despre faptul că și PSD, Guvernul și Parlamentul au fost confiscate și sunt folosite pentru interesele personale. (…) Cred că din ce în ce mai mulți și parlamentari, și lideri PSD vor avea curaj și vor veni alături de mine ca să salvăm ceea ce este de salvat”, afirmă ieri Victor Ponta, la RFI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri