Caută
Close this search box.

Inflaţia va mai creşte în următoarele luni, conform CFA România

inflaţia

Inflaţia ar urma să mai crească în următoarele luni, arată prognozele membrilor CFA România. Organizaţia reuneste analişti financiari. Alexandra Smedoiu este vicepreşedinte al organizaţiei şi este cel care a făcut declaraţia, conform România Actualităţi.

13 martie 2018: Inflația se află la cel mai mare nivel din ultimii 5 ani: 4,72%

Inflaţia, la finalul anului la 5% – 6%

„Inflaţia credem că se va majora în continuare şi ne vom situa până la sfârşitul anului undeva în jurul valorii de 5% – 6%. Majorarea dobanzilor va continua, însă acestea vor rămâne real negative, prin urmare, chiar dacă punem banii la bancă şi dobânzile la depozite vor creşte, economiile noastre vor fi anulate de rata inflaţiei.

Deci, trebuie să ne gândim foarte bine în ce ne investim banii. Şi e o depreciere în continuare a leului faţă euro, am spus uşoară, nu neapărat bazată pe fundamente, ci pe faptul că există mecanisme ale Băncii Naţionale a României de a contracara o devalorizare accentuată a monedei naţionale în contextul în care o mare parte din economia României este deja euroizată, dacă pot să mă exprim aşa”, a declarat Alexandra Smedoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri