Caută
Close this search box.

Iohannis a cerut, din nou, demisia lui Dăncilă: Dragnea şi ai lui n-au soluții pentru guvernare

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, pentru a doua oară, că este imperioasă demisia premierului Vorica Dăncilă.

„Este din ce în ce mai vizibil că Dragnea şi ai lui nu au nicio soluţie pentru o guvernare bună şi eficientă”, a arătat preşedintele Iohannis.

Pe 27 aprile, Iohannis i-a mai cerut demisia premierului Viorica Dăncilă. Atunci, președintele a spus pus că premierul nu face față funcției pe care o deține.

„Retrag încrederea doamnei Dăncilă. După cum am spus, pe 29 ianuarie Guvernul a fost învestit. Au trecut trei luni, după care pot să trag o concluzie – doamna Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru a României şi transformă astfel Guvernul într-o vulnerabilitate pentru România. De aceea solicit public demisia doamnnei Dăncilă din funcţia de prim-ministru a României”, a afirmat Iohannis în aprilie.

„Este imperioasă demisia doamnei Dăncilă pentru a face loc unor oameni responsabili şi competenţi. Şi în acest context, este din ce în ce mai vizibil că Dragnea şi ai lui nu au nicio soluţie pentru o guvernare bună şi eficientă”, a spus ieri Klaus Iohannis, citat de News.ro, la finalul unei declaraţii de presă susţinute luni seară la Palatul Cotroceni, după au fost făcute publice datele care arată execuţia bugetară din primul trimestru al anului 2018, date despre care preşedintele a spus că au fost publicate cu întârziere.

Iohannis a mai declarat că programul de guvernare al PSD a fost de la bun început pe contrasensul unei logici economice elementare.

„Iluzie creată de PSD”

„După cum se cunoaşte, PSD a propus românilor, pe de o parte, scăderea taxelor şi impozitelor, acţiune începută acum doi ani cu scăderea TVA, şi, pe de altă parte, o creştere puternică a cheltuielilor bugetare pentru salarii, pensii, pentru drumurii, autostrăzi, şcoli, au spus ei.
Pentru economişti, dar şi pentru cei interesaţi, această abordare a produs, surprindere, este vorba de un fel de magie economică propusă de PSD – scăderea impozitelor, creşteri salariale şi realizarea celorlalte lucruri. O ecuaţie care cu greu poate fi dusă la bun sfârşit şi trebuie să vedem cât va ţine această iluzie creată de PSD”, a declarat Iohannis.

El a spus că, în privinţa creşterilor salariale, PSD a reuşit o contraperformanţă rară – până şi cei cărora le-au crescut salariile sunt nemulţumiţi.

„Nici drumuri, nici autostrăzi, nici şcoli”

De asemenea, președintelea spus că PSD amanetează viitorul acestei ţări, prin anumite creşteri de salarii şi pensii şi de neglijare a investiţiilor importante.

„În privinţa creşterilor salariale, la care m-am mai referit, PSD a reuşit contraperformanţă rară. Până şi cei cărora le-au crescut salariile sunt nemulţumiţi. S-a promis o creştere de 25% a salariilor bugetarilor, dar ea a rămas pe hârtie, fiindcă, printr-o inginerie contabilă, au fost trecute cheltuielile de CAS de la angajator, partea care revenea angajatorului, la salariat, şi astfel s-a anulat practic această creştere. După deja aproape un an şi jumătate de guvernare PSD cu această fază extrem de discutabilă a aşa-ziselor creşteri salariale, nu vedem nici drumuri, nici autostrăzi, nici şcoli, nici spitale, nimic. Lumea se întreabă totuşi de unde vin aceşti bani pentru anumite creşteri care s-au realizat şi, dacă ne uităm cu atenţie, povestea este una tristă. PSD, în fapt, amanetează viitorul ţării! Creşte salarii şi pensii, şi neglijează investiţii importante şi în infrastructură, şi investiţii necesare dezvoltării în general”, a mai afirmat Iohannis.

Iohannis mai a acuzat PSD că este incapabil să ţină ordine în finanţele publice, iar după trei prim-miniştri şi tot atâţia şefi la ANAF, cel mai vizibil efect este incertituidinea şi lipsa de predictibilitate – „în ansamblu, un comportament tot mai costisitor pentru contribuabilul român”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri