Caută
Close this search box.

Iohannis, atac la politicienii populişti din România care pun în discuţie importanţa Uniunii Europene

Președintele Klaus Iohannis a ţinut un discurs la recepția organizată de Ziua Europei la Cotroceni, în care a lansat și un atac la adresa politicienilor români care critică UE.

La acestă recepţie tensionată, Iohannis se întâlnește pentru prima dată față în față cu premierul Viorica Dăncilă, după ce i-a cerut de două ori să demisioneze de la conducerea Guvernului.

”Hrănindu-se într-un mod populist din seva euroscepticismului, unii politicieni pun sub semnul întrebării rolul şi relevanţa UE. Ei sunt cei care omit cu bună ştiinţă beneficiile uriaşe ale apartenenţei la acest proiect, sugerând că n-ar fi poate mai bine în afara marii familii europene”, a spus preşedintele. conform Digi24.

„Auzim în ultima vreme în România voci care dau foarte ușor vina pe Europa și Bruxelles pentru aproape orice, e cel mai facil discurs din partea celor deranjați de standardele europene de democrație autentică. Ceea ce nu spun acești politicieni e că fără democrație, fără stat de drept, fără legi corecte nu exisat prosperitate și bunăstare pentru majoritatea cetățenilor”, a mai spus Iohannis.

Președintele a spus din nou că apărarea democrației este o prioritate și a vorbit despre importanța statului de drept.

„Viitorul țării nu poate fi deturnat de la direcția pe care s-a înscris”, a avertizat Iohannis.

Democrația rezistă prin implicare civică activă și permanentă, libertatea se păstrează având curajul de a lupta pentru valorile în care credem, dreptatea prevalează când vocile celor care denunță minciuna și incorectitudinea nu se lasă intimidate. Locul României este alături de țările europene în care democrația, libertatea și dreptatea triumfă, a mai spus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri