Preşedintele Klaus Iohannis crede că premierul Viorica Dăncilă ar fi făcut o confuzie între o posibilă vizită a Papei în România şi discuţiile despre preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, pe care ţara noastră o va deţine în prima jumătate a anului viitor.

După discuţia cu Papa Francisc, Viorica Dăncilă a anunţat ieri, la Antena 3, că l-a invitat să efectueze o vizită în România.

L-am invitat pe Papă în România şi mi-a răspuns că la începutul anului viitor va veni„, a declarat Dăncilă.

„O confuzie inexplicabilă”

„Daţi-mi voie să cred că nu a înţeles doamna foarte bine despre ce s-a vorbit acolo. Am urmărit întreaga evoluţie şi, în final, a apărut şi comunicatul oficial al Vaticanului despre acea întâlnire şi, într-adevăr, acolo se spune că s-a vorbit despre Preşedinţia României la Consiliului Uniunii Europene, în prima parte a lui 2019.

Singura explicaţie a mea este că doamna a înţeles că este vorba despre vizită şi nu despre preşedinţie. Deci o confuzie inexplicabilă„, a arătat Iohannis, într-o declaraţie acordată presei, cu ocazia vizitei la Blaj.

Iohannis a adăugat că ştie dacă Papa urmează sau nu să efectueze o vizită în România, dar că acest lucru va fi anunţat de ambele părţi abia atunci când vor fi lămurite toate detaliile.

„Pot să vă spun că ştiu, dar, la acest nivel, şi chiar în relaţia cu Vatican, există nişte reguli şi nişte norme foarte, foarte clare. Atunci când vor fi lămurite absolut toate detaliile, atunci se va anunţa simultan şi de către Vatican, şi de către Administraţia Prezidenţială, şi nu de alţi vizitatori sau audiaţi întâmplător„, a mai spus preşedintele, citat de Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti (ARCB), Francisc Doboş, a precizat vineri, în legătură cu comunicatul Vaticanului legat de primirea premierului român de către Papa Francisc, faptul căSfântul Scaun nu face vreo referire la viitoarea vizită

Nunţiul Apostolic în România, E.S. Miguel Maury Buendia, m-a rugat să fac o precizare pentru presă: Când se va stabili vizita Papei Francisc în ţara noastră, anunţul acesteia va fi făcut simultan de cele două părţi: Statul Vatican (Sf. Scaun) şi Preşedinţia României. Comunicatul de azi al Sfântului Scaun nu face vreo referire la viitoarea vizită„, a scris Doboş pe Facebook.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 9 =