Preşedintele României, Klaus Iohannis, nu este atât de lipsit de putere şi de iniţiative cum cred unii. Şeful statului are de partea sa atât lideri europeni influenţi, în frunte cu Angela Merkel şi Emmanuel Macron, cât şi suficiente resurse pe plan intern.

Mai ales informaţii de primă mână din partea unor reprezentanţi ai serviciilor secrete care nu doresc ca România să se depărteze de valorile europene şi euroatlantice care au consacrat politica noastră externă în ultimele două decenii.

Președintele Iohannis n-a ieșit întâmplător în public ca să anunțe contestarea legilor lui Iordache la Curtea Constituţională a României și trimiterea lor la Comisia de la Veneția. Verdictul Comisiei, aproape previzibil de respingere, îl va legitima să refuze semnarea a cel puțin una dintre cele trei legi. Lucru care, oricum, se va întâmpla undeva spre toamnă.

Când, surpriză, vom avea deja trei noi amănunte în ecuație: un prim verdict în dosarul lui Dragnea, un nou dosar trimis în judecată (dosarul TelDrum, cu acuzații de constituire de grup infracțional organizat) și, surpriză, intrarea în ultimul an de mandat al președintelui.

De la 1 ianuarie, România preia Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, ceea ce înseamnă că o suspendare a lui Iohannis este exclusă. Liderii Uniunii Europene nu-i vor permite un asemenea afront lui Liviu Dragnea, mai ales că şeful statului este membru de drept în Consiliul European, care se va reuni la Sibiu pe 9 mai 2019. Nici alegerea oraşului Sibiu, unde Iohannis a fost primar timp de 16 ani nu e tocmai întâmplătoare, nu?

Așa se face că alegerile europarlamentare din 26 mai 2019 ar putea găsi Partidul Social Democrat cu liderul său proaspăt condamnat definitiv! Mai mult, procesul în dosarul în care este acuzat de constituire de grup infracțional organizat ar putea fi în faza primei pronunțări. De asemenea, surse sigure afirmă că Viorica Dăncilă, sfătuită de apropiaţi, nu va semna niciodată o ordonanţă de urgenţă care să-l scape pe Dragnea de închisoare, întrucât nu vrea să ajungă în situaţia colegei sale Sevil Shaideh.

1 COMENTARIU

  1. malai-mare are si -mai ales- a avut destula putere, insa nu a folosit-o pentru ca el insusi este parte a unei mafii din Romania, chestiile astea (cu dragnea si dancila) au ajuns la un asa nivel DOAR pentru ca sunt f. personale, cei doi (cu buna intentie) l-au calcat pe malai-mare exact pe bataturile care dor mai tare( ” onorul” lui de bulibasa suprema!), doar pentru a-l provoca si a a grabi o incercare de suspendare, inainte de a fi prea tarziu…faptul ca taratzeanu NU se duce la Ziua Europeana, ar cam insemna ca acesta a decis sa mearga in continuare pe mana lui dragnea si ca vor incerca suspendarea si intoarcerea Romaniei spre rasarit, de unde „vine si lumina”, nu? Mai precis, pentru a scapa cu pieile netabacite si nepuse la saramura, cei doi vor sa scoata Romanai si din UE si din NATO… iar pariul cel mare va fi daca si poporul va vrea …Ei bine, raspunsul este cam de groaza…cat despre docila, nu as paria pe idee,cred ca este suficient de docila si pornita impotriva lui iohanis, pentru a fi in stare sa semneze ce are nevoie dragnea…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 7 =