Municipalitatea și oficialitățile orașului Madrid au reacționat destul de repede, după ce fostul tenisman și actualul om de afaceri Ion Țiriac (79 de ani) a amenințat că va muta turneul din capitala Spaniei, din cauza faptului că negocierile pentru prelungirea actualului contract au intrat în impas. Inițial, politicienii erau fermi pe poziție și spuneau că nu mai sunt de acord cu un alt angajament după 2020. Acum însă s-au răzgândit, după intervenția hotărâtă a lui Țiriac.

”Avem un consens din partea tuturor partidelor și suntem dispuși să deschidem negocieri cu promotorii turneului”, a anuntat Luis Cueto, coordonatorul general al Primăriei Madrid, potrivit ”La Jugada Financiera”.

Ion Țiriac a luat atitudine și a spus că orașul Madrid câștigă bani frumoși de pe urma turneului. El nu înțelegea de ce nu se mai dorește prelungirea contractului.

„Pentru mine, ideal ar fi ca turneul să rămână aici încă 20 de ani, dar nu putem sta dacă nu suntem doriţi. Dacă turneul nu este necesar pentru Madrid, nu putem fi aici. Nu înţeleg cum sunt oameni care nu doresc acest turneu aici, când el aduce bani pentru oraş şi pentru Spania. Oraşul nu pierde bani, ci câştigă, pe lângă publicitatea generată. Dar nu eu sunt cel care trebuie să înţeleagă asta, ci cei care au responsabilitatea. Eu trebuie să mă asigur că turneul continuă, aici sau în altă parte”, a declarat Ţiriac pentru Marca.

Potrivit jurnaliştilor spanioli, profitul total pe care turneul i-l aduce românului este de 35 de milioane de dolari (29,5 milioane de euro) pe an.

Competiţia de la „Caja Magica” aduce oficialităţilor din Madrid aproximativ 200 de milioane de euro anual. Turneul din capitala Spaniei este de categorie Masters la masculin şi Premier Mandatory la feminin, acesta din urmă fiind domniat doi ani la rând (2016 – 2018) de româncă Simona Halep. (foto edition.cnn.com)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 5 =