Caută
Close this search box.

Iordache jubilează şi îi spune şefei DNA: Codruţa, go home! Preşedintele este obligat să o revoce

florin iordache

Florin Iordache, deputatul PSD, se bucură din plin de decizia CCR privind existenţa unui conflict constituţional ministrul Justiţiei şi preşedintele Klaus Iohannis.

Iordache, preşedintele Comisiei speciale pentru modificare legilor justiţiei, devenit „celebru” după ce a emis Ordonanţa 13, pe vremea în care era ministrul Justiţiei, susţine că preşedintele Iohannis ar fi obligat să o revoce pe Laura Coduţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA.

El a spus, în urma deciziei de miercuri a Curţii Constituţionale: “Codruţa, go home”.

“Aşteptăm motivarea deciziei CCR. Din ce am citit în comunicat, e foarte clar că preşedintele este obligat să o revoce printr-un decret. Sintetic, în urma deciziei de astăzi, în trei cuvinte, Coduţa, go home! (Coduţa, du-te acasă) Cred că decizia este clară şi de aici încolo cred că se stabilesc şi principiul potrivit căruia ministrul propune şi propunerile pe care le face trebuie ţinut cont”, a declarat Florin Iordache, citat de News.ro.

„Au fost astăzi decizii al Curţii care ne-au plăcut, cum este aceasta, au fost şi decizii care nu ne-au plăcut, dar vrem nu vrem, deciziile trebuie respectate”, a mai spus el.

Întrebat ce vor face cei din majoritatea PSD-ALDE dacă preşedintele va refuza revocarea, Iordache a susţinut: „Preşedintele României va citi foarte bine decizia şi în funcţie de această decizie va proceda în consecinţă„.

Curtea Constituţională (CCR) a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei şi preşedintele Klaus Iohannis, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi.

CCR arată că, pentru soluţionarea acestui conflict, preşedintele urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA.

https://magnanews.ro/2018/05/30/ccr-partea-toader-kovesi-poate-fi-un-pas-revocare-iohannis-asteapta-motivarea/

 

2 răspunsuri

  1. E Jmecher, iordake asta, de fapt vrea sa spuna ca Kovesi este omul americanilor, iar el si cu dornean au castigat big time,imediat dupa ce dornean s-a intors de acolo „de unde vine lumina”(***)…Nu m-ar mira ca mai multi parlamentari si membri din ” opozitie” sa treaca la pesede, decat de la pesede la „opozitie”, jumatate din ei sunt , oricum, infiltrati, tocmai pentru a muta centrele de greutate, cand devine cazul…(***- s-a intors cu decizia in cioc, precum Pasrea Archeopterix cu prada, un hipopotam sau ceva asemanator…)

  2. Am o intrebare : Sefa DNA poate fi revocata fara semnatura Presedintelui ? Daca nu , cum poate semna cineva ce a hotarat altul ? Nu se incalca niste drepturi fundamentale sau constitutionale?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri