Caută
Close this search box.

Șoc: dezbrăcată în lenjerie intimă în timpul susținerii licenței. FOTO

O absolventă de la Universitatea Cornell, din SUA, a vrut să protesteze împotriva atitudinii unei profesoare, așa că și-a susținut lucrarea de diplomă dezbrăcându-se până a rămas doar în lenjerie intimă. Tânăra a protestat față de un comentariu al profesoarei, care i-ar fi reproșat că poartă niște pantaloni mult prea scurți și că atrage cu ei atenția bărbaților.

Letitia Chai și-a dat jos hainele în fața colegilor și a profesorilor prezenți la prezentarea lucrării sale de licență și le-a spus acestora că protestează în numele drepturilor femeilor. Chai a spus că remarca făcută de profesoara ei este „opresivă și discriminatorie”, iar ulterior a revenit cu un mesaj postat pe Facebook, în care afirmă că „profesoara mi-a spus, în fața întregii clase, că le distrăgeam atenția băieților de la prezentare folosindu-mă de corpul meu”.

„Mama este feministă, militează pentru egalitatea sexelor și și-a dedicat toată viața pentru a îi inspira și a le da încredere oamenilor aparținând tuturor genurilor. Cred că mama nu ar avea o problemă cu pantalonii mei”, a declarat Chai la ieșirea din sală.

Profesoara de la Cornell, una dintre cele mai bine cotate universități din lume, inclusă în prestigioasa Ivy League, a declarat pentru presa locală că „nu le spun studenților mei cum să se îmbrace și nu încerc să le definesc ce înseamnă o ținută adecvată. Îi las pe ei să reflecte singuri asupra acestui lucru și să ia singuri decizii”.

După gestul Letitiei Chai, 11 dintre cei 13 studenți prezenți în sală au dat un comunicat comun în care își susțin colega, dar afirmă că – totuși – nu sunt de acord cu modul în care aceasta a înțeles să protesteze. (foto New York Post, Kens Gist)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri