Ludovic Orban, liderul PNL, a depus astăzi, la Parchetul General, o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă.

Liberalul o acuză pe șefa Guvernului de înaltă trădare și uzurparea funcției.

Plângerea lui Orban pe numele Vioricăi Dăncilă a fost depusă la Parchetul General. Potrivit Adevărul, motivele ivocate de liderul PNL în plângerea penale ar fi: înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte preşedintelui României în scopul ascunderii săvârşirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului.

Contextul este legat de scandalului declanşat de o posibilă mutare a Ambasadei României din Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim.
Pe această temă, între Guvernul condus de Viorica Dăncilă şi preşedintele, Klaus Iohannis, nu a existat un dialog.

Liviu Dragnea, liderul PSD, au fost cei care au anunţat prima dată intenţia de a muta Ambasada României din Israel.

Nu vă pot da un răspuns acum. Sunt în Iaşi“, a fost singurul comentariu pe care l-a făcut Ludovic Orban, arată Adevărul.

Citat de acceaşi sursă, Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL, a precizat: „Nu am cunoştinţă de un astfel de demers, dar cu siguranţă cred că motive ar fi pentru a face o astfel de acţiune. Motive ar fi de la dezinformarea preşedintelui, divulgarea de informaţii publice care nu trebuiau divulgate, uzurparea de calităţi oficiale. Sigur, se poate ajunge până la trădare, dacă ne uităm la modul cum înţeleg să facă politica externă, fără consultarea obligatorie şi legală a actorilor prevăzuţi de Constituţie“.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 3 =