Caută
Close this search box.

Mare atenție! Așa recunoști dacă un pepene e plin de substanțe toxice

Pepenii ne fac cu ochiul pe timp de caniculă. Cine ar putea rezista acestui fruct, mai ales dacă e şi rece? Bineînţeles, medicii recomandă consumul de fructe pentru a ne menţine hidradati. Din păcate, însă, unele pot fi injectate cu substanţe care accelerează creşterea şi coacerea, punându-ne astfel viaţa în pericol. 

Este indicat să consumăm pepeni verzi cumpăraţi din surse sigure sau cel puţin de la comercianţi de la care ai mai cumpărat şi au fost buni din toate punctele de vedere: interior roşu, dulce şi seminţe negre.

Una dintre substanţele folosite de-a lungul ultimilor ani, pentru a creşte şi a coace miezul pepenilor este Forchlorfenuron, o substanţă folosită la accelerarea creşterii şi în SUA – pentru struguri sau kiwi, dar care este interzisă în Europa.

Pentru a-i identifica foarte repede trebuie doar să fim atenţi la seminţe. Pepenii injectaţi au seminţele albe, necoapte. Acestea nu trebuie neapărat să fie descoperite abia când ajungem cu pepenele acasă şi îl tăiem, ci şi în cazul în care rugăm vânzătorul să facă un ”dop”, pentru a gusta fructul înainte de a-l cumpăra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri