Teodor Meleșcanu, ministrul de Externe, afirmă că nu sprijină desecretizarea memorandumului privind mutarea Ambasadei României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, aşa cum a propus Liviu Dragnea, cel care conduce de fapt Guvernul României.

„A fost o idee. Eu, personal, nu sprijin inițiativa, dar, sigur, e o hotărâre pe care o va lua guvernul, doamna prim-ministru”, a declarat Teodor Meleșcanu. Potrivit acestuia, „în cel mult o lună” va fi gata evaluarea privind oportunitatea mutării reprezentanței diplomatice la Ierusalim, a spus Teodor Meleşanu, conform Digi24.

„Am abordat, în primul rând, problemele de securitate, acum lucrăm în Ministerul de Externe la problemele juridice pe care le implică o asemene decizie și, în paralel, am solicitate de ministerele cu activități economice o evaluare și din partea lor. După care ne vom întâlni și vom face materialul ca atare”, a precizat Meleşanu

Noi am invitat Administrația Prezidențială să participe la aceste întâlniri pe care le facem”, a mai spus Teodor Meleșcanu. Potrivit acestuia, reprezentanții Președinției nu au venit la discuții, dar că, probabil, vor exprima un punct de vedere după ce va fi gata evaluarea, a mai spus ministrul de Exterene.

Controversatul memorandum privind mutarea Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim ar putea desecretizat. Propunerea a fost făcută de Liviu Dragnea, liderul PSD.

„Am discutat, într-adevăr, în Biroul Național Permanent. Domnul președinte Dragnea a pus această problemă s-o studiem. Și, dacă se poate face, cred că ar fi bine să știe tot poporul ce discutăm în guvern, că nu e nicio problemă, n-avem secrete. Vorbim de România, nu de persoane sau de grupuri politice”, a declarat vicepremierul Paul Stănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 2 =